Revolucion agricola

Páginas: 2 (397 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013
L'inici de la industrialització: la revolució agrícola anglesa del segle XVIII
 
El creixement demogràfic iniciat en el segle XVIII hauria estat impossible sense una ampliació de l’ofertad’aliments, per això, els primers canvis econòmics de la Revolució Industrial els trobem en el sector primari. La millora de l’oferta d’aliments va realitzar-se mitjançant un augment de la productivitat. Així,la revolució agrícola, iniciada a començaments del segle XVIII, va comportar canvis de dos tipus: de les estructures de la propietat agrària tradicional (privatització del sòl a través de la reformaagrària) i de les tècniques de producció i conreu.
Els grans propietaris van apoderar-se de les terres comunals mitjançant la Llei d’Encerclaments (Enclosure Act), de manera que van formar gransunitats de conreu més fàcils d’explotar i d'introduir innovacions tècniques i mecàniques. Aquesta mesura perjudicava als petits propietaris o arrendataris que van veure’s obligats a col·locar-se dejornalers o a emigrar a la ciutat. 
En paral·lel, va generalitzar-se l’ús d’adobs orgànics i va introduir-se el sistema de rotació quadriennal segons una successió de conreus (per exemple,naps-civada-farratge-blat) que no esgotava tant els camps, suprimia el guaret, diversificava la producció i proporcionava aliments pel bestiar. Seria al comtat de Norfolk on s’iniciaria la introducció d’aquestestècniques (Sistema Norfolk). D’altra banda, s’introduirien també nous conreus com el blat de moro, la patata, la remolatxa sucrera i el tomàquet, que afavoririen una dieta més rica i més variada.
També hivan haver canvis a la ramaderia: gràcies a la nova rotació de conreus, una part de les terres de cultiu es dedicarien a la producció de farratges per alimentar els animals. D’aquesta manera, el nombrede caps de bestiar va incrementar-se i va produir-se un desenvolupament de l’estabulació. Així, la carn deixava de ser un aliment només a l’abast dels més rics.
Així, la revolució agrícola,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • revolucion agricola
  • Revolucion Agricola
  • Revolucion agricola
  • revolución agricola
  • la revolucion agricola
  • revolución agricola
  • Revolución agrícola
  • Revolución agricola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS