Ruerjerhyuerty

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 7 de junio de 2012
LLIBRE DE LECTURA
Pedra de Tartera

Fitxa tècnica:
Títol: Pedra de tartera
Autor/a: Maria Barbal
Col·lecció: Els llibre de Butxaca, 17
Editorial: Edicions de la Magrana
Any:1993

Resumdel llibre:
Aquest llibre narra la història d'una noia, la Conxa la qual als tretze anys, es veu obligada a anar a viure amb els seus tiets a Pallarès per a ajudar-los amb la feina. Allà en un balldel poble, coneix en Jaume, el seu futur marit. En total tenen tres fills: dues nenes, L'Elvira i l'Angeleta , i un nen, en Mateu.
Una mica després l'oncle es mor. Després de que en Jaume sigues jutgede pau, comença la guerra on ell mor i les tres dones de la casa passen cinc mesos a la presó. Al tornar a casa, la Conxa es troba amb el seu fill petit més crescudet, i la Delina que li diu que enJaume ha mort. La seva filla gran l'Elvira es casa amb un noi ben plantat i deixa de dependre del camp per a viure, la mitjana, l'Angeleta es casa amb un noi pagès amb el qual viu en una situació normali sense deixar de treballar.
Després d'uns quants anys mor la tia de cop i sense que ningú s'ho imaginés. Bastant més endavant, en Mateu es casa amb una xicota , la qual, després de tenir el seuprimer fill que es deia Jaume, es comença a trobar malament i tenen que començar a venir metges. L'Elvira té dos fills: en Ramon i la Rita. L'Angeleta, un nen que es diu Agustí. Al final decideixen anara viure a Barcelona on podran estar prop dels metges i viuran en una porteria juntament amb la mare d'en Mateu: la Conxa.

Opinió personal:
Aquesta lectura m'ha agradat, ja que l'he trobada moltreal i està molt ben escrita. A mesura que la llegeixes, t'introdueixes en el món de Conxa i els seus, i et fa imaginar un temps no gaire llunyà però a la vegada diferent del d'ara. Vas passant pàgina,i cada cop els sentiments que reflexa la protagonista són els teus .El llibre reflecteix molt com és el dia d'un pagès, perquè explica tot el treball que ha de fer, les il·lusions que té, les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS