RUGBY

Páginas: 6 (1305 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2013

1. Introducció
El Touch Rugbi o Touch, és una variant del rugbi originari d’Austràlia als anys 60. És similar però més simple on es minimitza el contacte directe per tal de jugar d’una forma més segura.La seva pràctica és molt interessant com a iniciació a les regles, al’ entrenament o com a esport d’oci. Les regles són bastant obertes i existeixen algunes diferencies segons el lloc on es juga. És un esport ràpid, senzill i excitant, que emfatitza les següents aptituds: cursa; destresa i agilitat amb la pilota; passesi recepcions. Desenvolupa els principis bàsics de l'atac i la defensa. Se sol jugar a nivell social, però també existeixen al voltant del món competicions professionals, corporatives, escolars i de veterans. El Touch,internacionalment està regulat per la Federació Internacional de Touch (FIT).

2. Objectiu del joc
L’objectiu del Touch és anotar més punts que l’equip contrari i impedir que l’adversari em marqui. Es pot passar, donar o colpejar la pilota amb lamà entre jugadors del equip atacant sempre que no estiguin fora de joc. El jugador amb el baló pot córrer o moure el baló entre jugadors per tal de guanyar terreny i marcar punts. La defensa ha d'impedir que l'atac pugui guanyar terreny i marcar tocant l'adversari en possessió del baló. Tan l'atacant com eldefensor poden iniciar el toc.

3. Els equips
El Touch es juga entre dos equips format per almenys 3 jugadors/es. Els equips poden ser masculins, femenins o mixtes. Hi ha tants reserves com es vulgui, sense límit en el nombre de canvis fixes que es pot realitzar.És un esport de contacte mínim que es juga arreu del mon per homes, dones, joves de qualsevol edat i nivell.

4. Regles bàsiques del Touch
- Qualsevol jugador més endavant que la pilota està en fora de joc.
- Per moure la pilota, es pot avançar amb ella, passar-la amb les mans o xutar-la.
- Per anotar, s’ha de posar la pilota en la zona d’assaig defensada perl’equip rival.
- Si un jugador amb la pilota es tocat per un rival, s’ha d’aturar-se abans de reprendre el joc.
- La possessió canvia si un equip rep 5 “tocats” consecutius.
- Inici del partit: L'equip visitant comença el partit amb un "tap" des de mig camp. La defensa ha d'estar a 10 metres per que es pugui iniciar el partit i re-emprendre el partit després de cada assaig.
- Duració d'unpartit: La duració d'un partit pot variar segons les circumstàncies locals corresponents a l'esdeveniment, encara que podríem dir que un partit dura al menys 30 minuts (2 parts de 15 minuts); el temps reglamentari es de 2 x 20.
­- Nombre de jugadors: Els equips consisteixen en un màxim de 14 jugadors, 6 dels quals estan sobre el camp. Es suggereix que els equips tinguin entre 8 i 10 jugadors per tald'optimitzar la participació de tothom.

5. Fonaments
· El touch (el toc): Els jugadors dels dos equips han d'usar de la mínima força per fer un touch. Si un jugador amb la pilota és tocat per un rival, s’ha d’aturar, plantar la pilota i reprendre el joc.
Només serà vàlid tocar amb les dos mans obertes, entre les espatlles i la cintura del contrari.
El jugador que realitza “el toc”...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rugby
  • rugby
  • Rugby
  • Rugbya
  • rugby
  • rugby
  • Rugby
  • rugby

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS