ryerfg

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2013
Resum literatura català
El segle xx: Narrativa dels anys seixanta i setanta
El panorama de la narrativa es va anar diversificant amb propostes literàries que van des del realisme psicològic ofantàstic fins a la novel·la de gènere (policíaca, ciència ficció, terror...).
Un dels autors mes importants va ser Manuel Pedrolo, que va conrear la novel·la policíaca i de ciència ficció, etc. I tambéva introduir en la narrativa catalana tècniques narratives formals avançades.
Pere Calders, va conrear textos del realisme fantàstic en els que la realitat no es mai el que sembla, Joan Perucho tambés’inscriu en aquest corrent.
-Manuel de Pedrolo (Aranyó, 1918 – Barcelona, 1990):
Vida: Als anys 50 comença la seva trajectòria com a escriptor. Autor de poesia i teatre exerceix de traductor(anglesi francès) i periodista. Però es conegut per ser un novel·lista molt important ja que va deixar mes de seixanta obres que constitueixen un fons important de la literatura.
Característiques del’obra: Constant i sorprenent experimentació formal. Temàtica: la por, la incomunicació (entre els dos sexes) i l’absurditat de la vida quotidiana.
Obres: Joc brut (1965), totes les bèsties de càrrega(1967), Mossegar-se la cua (1967) i Mecanoscrit del segon origen (1974) “Alba i Dídac”.
-Pere Calders (Barcelona, 1912-1994):
Vida: Va estudiar belles arts i es va diplomar en dibuix i pintura. Però aviatva sobresortir com a escriptor: el 1936 publica els seus primers contes i un any després la seva primera novel·la. Es va exiliar a Mèxic on va viure fins al 1963, aquesta etapa va deixar empremta enles seves obres. Torna, i no para d’escriure prova de fer novel·les però lo seu son el conte i la narració. Va ser considerat el millor contista de la literatura catalana. També te èxit adaptant ateatre algun dels seus contes: Antaviana.
Característiques de l’obra: Presenten esdeveniments mes inversemblants en situacions i espais quotidians amb humor i ironia.
Obres: -Novel·les: Aquí...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS