Santa Maria analisis

Páginas: 3 (604 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2013
Obra 3. Basílica de Santa Maria del Mar

a) La basílica de Santa Maria del Mar es va començar a construir l’any 1329 però es va acabar de construir mig segle després, més concretament l’any 1383.Va ser construïda al barri de la Ribera (Barcelona), per diversos gremis i institucions de la ciutat relacionats amb el port en un moment de màxim esplendor en l’activitat marítima i comercial deBarcelona, encara que els seus arquitectes van ser Berenguer de Montagud i Ramón Despuig. És el símbol de l'imperi català, al llarg dels segles XIV i XV, considerada una de les joies del gòtic espanyol ieuropeu. A l’any 1378 va ser afectada parcialment per un incendi i alhora l’any 1428 va ser afectada per un terratrèmol.

b) La Basílica de Santa Maria del Mar pertany a l’estil gòtic català. Lapuresa de les seves línies i l'extrema precisió de la seva construcció fa que pugui fer colze contra altres construccions de gran dimensió de l’època com seria per exemple Chartres i Reims (França). Elsarquitectes racionalistes admiren la seva simplicitat i la seva estructura. És un edifici de tipus religiós amb elements que presenten una sobrietat tècnica i decorativa, formada per volums compactesi un exterior acabat en terrassa. Te un interior concebut com a espai unitari amb les naus d’una alçada molt semblant. No hi ha gaire elements que molestin alhora de observar el campus visual al’interior de la basílica.

S’utilitza la policromia a les claus de volta, amb vitralls gòtics i grans obertures. Posseeix una influència oriental i musulmana i alhora religiosa.


c) Formada per unaplanta de saló i aquesta sense transsepte. La distancia de separació entre les columnes és de 13 metres. L’arc former és l’arc que es forma entre dues columnes de la nau. Hi ha una alçada semblant entrela nau central (32 metres) i les laterals (26 metres) que creen la sensació d’un espai únic, és a dir, dona la sensació de que ens trobem solament en una sola nau, encara que la basílica tingui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis santa maria de grazie
  • analisis de santa maria de fiore
  • Análisis santa maría de las flores negras
  • Analisis Santa Maria De Las Flores Negras
  • Análisis Cantata Santa María De Iquique
  • Analisis De Santa Maria De Las Flores Negras
  • La matanza de santa maría de Iquique análisis Iconografico
  • Analisis Personajes De "Santa Maria De Las Flores Negras"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS