Santiago Rusiñol

Páginas: 3 (622 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2013
Index:

Introduccio
Biografia
El teatre de Rusiñol
El descobriment de Sitges
Els jardins rusinyolians
Santiago Rusiñol i la introduccio al modernisme
Obres i quadres importants
ConclusioBibliografia


Introducció

Santiago Rusiñol i Prats fou un pintor, escriptor, col·leccionista, periodista i dramaturg català. Fou un artista polifacètic i un dels líders del Modernisme aCatalunya. La seva producció pictòrica, amb un miler d'obres, i literària, amb un centenar de títols a més d'un extens nombre d'articles, el situen com a referent decisiu de l'art, la literatura i les ideesestètiques del seu temps.

1


Biografia


Santiago Rusiñol neix el 25 de febrer de 1861 a Barcelona. Era fill de fabricants tèxtils (pertanyents a l’alta burgesia). De ben jove es va quedarorfe i el seu avi (Jaume Rusiñol) el va incorporar al seu despatx amb l’objectiu d’integrar-lo al negoci familiar (una fàbrica tèxtil a Manlleu). Al cap d’un temps, però, es va dedicar a l’art i a laliteratura protegit pel suport econòmic familiar, cosa que li va permetre portar una vida sense preocupacions materials.


L’any 1887 se’n va anar a París, on va realitzar llargues estades. L’any 1891va tornar a Barcelona. Aficionat als ferros forjats, en va reunir una col·lecció important que va dipositar en un local de Sitges, que ell mateix va reformar i que va batejar amb el nom de Cau Ferrat. En aquesta població va organitzar les Festes Modernistes dedicades a l’exaltació de l’Art. També va ser un dels promotors de la cerveseria barcelonina Els Quatre Gats, on es reunien elsintel·lectuals modernistes. A part, va col·laborar a la revista L’Avenç.











El teatre de Rusiñol


El teatre modernista català. El teatre de Santigo Rusiñol, és un teatre breu però moltintens sentimentalment i que fa una utilització molt acurada dels registres lingüístics i del llenguatge.El tema principal de les seves obres és el conflicte artista-societat. On l’artista rebutja el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Santiago es Santiago
  • Santiago
  • santiago
  • Santiago
  • Santiago
  • santiago
  • santiago
  • santiago

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS