Sarcófago De Los Estruscos H.Arte

Páginas: 4 (921 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
COMENTARI D’UNA OBRA ESCULTÒRICA
1. Classificació de l’obra
a) Títol: Sarcòfag dels esposos
b) Autor: desconegut
c) Cronologia: 520 a.C.
d) Escola o país: Etrúria (península itàlica, Toscana)e) Estil: etrusc
2. Temàtica
La temàtica és funerària. Es creu que el sarcòfag és d’un matrimoni. Aquests hi són representats celebrant un banquet, xerrant de manera distesa. L’esposa ocupa elprimer terme, perquè la dona etrusca no estava marginada de la vida social, a diferència del que passava amb les dones gregues i romanes, i participava activament en la vida pública i assistia a lesfestes, els banquets, els balls i els jocs gimnàstics.
3. Descripció de l’obra
a) Elements tècnics
El material emprat per aquesta obra és la terracota policromada. La tècnica, per tant és la terracuita, que consisteix en modelar l’argila i endurir-la al forn.
En les figures, els coixins i els vestits d’aquest grup escultòric queden restes de policromia. La policromia és la decoració d’una obraamb diversos colors.
b) Elements formals
La visió és multifacial, però està pensada per ser vista frontalment.
L’escultura presenta les figures reclinades d’un home i una dona en actitud plàcida iamable. Els plecs que presenta l’obra esdevenen la part menys treballada, ja que són quasi inexistents als cabells i a les túniques.
El tipus de representació és d’embalum rodó.
La composició del’obra consisteix en un treball molt acurat a la part superior del cos, així com també als peus i les sabates (hi ha proporció); en les cames, en canvi, la simplicitat tècnica és notable. Els rostrespresenten un clar perfil geometritzant i hieràtic en el qual destaquen la forma ametllada dels ulls, la barbeta punxeguda i el somriure estereotipat.
La tapa té forma de kliné (llit). L’home, darrere ladona, es presenta fort i protector i duu el cos nu, va descalç i porta el cabell tirat enrere cenyit a la manera característica del poble jònic. La dona, va vestida amb una túnica grega (quitó),...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • H.Arte
  • H.arte
  • Los estruscos
  • h.art
  • el grito (h.arte)
  • La Arquitectura Estrusca
  • El Sarcófago De Tutankamón
  • sarcófago de Astorga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS