Sdfafdagdas

Páginas: 4 (971 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
BREU BIOGRAFIA DE RAMON LLULL
Fill de Ramon Llull i d'Isabel d'Erill, va nàixer l'any 1232 a Ciutat de Mallorca. Ramon va ser patge del Jaume el Conqueridor quan tenia catorze anys i també va serpreceptor del príncep Jaume, futur rei de Mallorca. Durant la seva joventut va servir com a senescal i majordom. Vivia a la cort i duia una vida alegre i una mica esbojarrada.
Es va casar amb Blanca dePicany i va tenir dos fills. Cap als trenta anys va tenir quatre aparicions de Crist crucificat i a partir d'aquí la seva vida va canviar radicalment. Va sentir-se cridat per Déu, va deixar la bonavida i es dedicà a:
- Convertir els infidels mitjançant la persuasió.
- Escriure llibres.
- Demanar a les autoritats la fundació de monestirs.
Va anar a peregrinar per Terra Santa(1265) i un esclau moro li va ensenyar la llengua àrab. Va estudiar llatí, la filosofia musulmana i la filosofia i la teologia cristiana antiga.
Aconsegueix fundar el monestir de Miramar a l'illa deMallorca, on s'ensenyava l'àrab als missioners, així com la manera de convèncer als musulmans.
Viatjà per diversos països d'Europa (Alemanya, França, Itàlia, etc.) i del nord d'Àfrica (Algèria, Ceuta,Tunis, Jerusalem, Egipte, etc.). Visità filòsofs, papes, i reis, i explicà els seus pensaments a la universitat de París.
Va morir tornant d'un viatge a Tunis. El seu cos va ser enterrat a l'església deSant Francesc a Mallorca.
Va escriure més de 250 llibres: de filosofia, de ciència, d'educació, de mística, de gramàtic, novel·les, etc., que va anar traduint a l'àrab, al català i al llatí.RESUM D'ALGUNES OBRES DE RAMON LLULL
 
NARRATIVA


 El Llibre del gentil i dels tres savis

El Llibre del gentil és una obra apologètica que vol demostrar l'eficàcia del mètode de Ramon Llull enuna discussió sobre la veracitat o falsedat de les tres religions del llibre: judaisme, cristianisme i islam. En aquesta obra, un gentil (és a dir, un pagà) es troba tres savis: un jueu, un cristià i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS