sdfgb

Páginas: 2 (355 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2013
CONTEXTUALITZACIÓ:

Karl Marx (1818,Trèveries-1883 Londres) va néixer en el si d'una família jueva. Fou acusat d'agitador social, per tant, la seva vida està marcada per persecucions i exilis. Amés, tampoc tingué una bona base econòmica. Estudià a la Universitat de Berlín on rebé influències dels hegelians d'esquerres. A París es reuní amb grups revolucionaris, i conegué a Engels, amb quil'uní una gran amistat. Marx ja es sentia comunista, però necessitava trobar el fonament científic per a la seva teoria. Fugint de París s'intal·là a Brussel·les on augmentà la seva activitat política.Finalment, es traslladà a a viure a Londres. Escrigué sobre els esdeveniments polítics del moment, col·laborà amb la AIT. Dos anys més tard de la mort de la seva dona, Marx morí.
Marx s'emmarca enel segle XIX, caracteritzat per la Revolució Industrial que provocà unes transformacions polítiques, econòmiques i socials. Com a conseqüència, es distingeix un nou sistema de vida, el capitalisme ambdues noves classes socials: la burgesia qui tenia el poder econòmic i polític; el proletariat, format per la massa de treballadors industrials que pateixen explotació i misèria. L'antagonisme entreburgesia i proletariat es fa cada vega més fort i esdevé un factor important de canvi social. Marx es situa en el context de les lluites obreres (vagues, etc) del XIX.
Trobam filosofies com:l'utilitarisme, el positivisme, l'anarquisme, socialisme utòpic que es preocuparen, i s'interessaren pels problemes socials del moment.
L'origen del seu pensament prové de: la filosofia clàsssica alemanya;socialisme utopic i liberalisme econòmic.
Karl Marx qüestionà i rebutjà el liberalisme econòmic degut a les diferències entre classes socials que aquest comportava. Com a solució a aquest liberalismeeconòmic Marx proposà el comunisme.
Marx agafà el concepte de dialèctica del filòsof alemany Hegel i l'alineació de Feuerbach. A més a més, aquest darrer serví d'esglaó entre Marx i Hegel ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS