Sdjkcsdjkcnsd

Páginas: 5 (1017 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2012
Qüestionari de Laura a la ciutat dels sants, 3a Part.

34. De quina manera inicia la Teresa la seva venjança cap a la Laura i en Pere?
Quan la Teresa veu a la Laura i en Pere parlant comença a maquinar la seva venjança. La Teresa comença a dir-li a la Laura que la gent parla malament d’ell i tothom sap que en Pere és allà per ella perquè abans d’estar de viatge mai anava a Comarquinal

35.Mossèn Joan també s’ha adonat de tot, aquella tarda de diumenge de Rams a l’ermita de Sant Roc. Què li demana que faci, al seu nebot? Com reacciona, ell? Quina revelació fa el mossèn a causa d’aquesta reacció?
Li diu al seu nebot que s’oblidi de la Laura, ja que és una dona casada, i li demana que no torni més per aquella casa.
En Pere reacciona dient que en Tomàs no es porta bé amb la Laura, idient que ell no té culpa de res.
El mossèn li confessa que ell també és un home feble, que ha sofert i ha plorat i que va estar a punt de morir per culpa d’aixo, però de seguida es torna a tranquil•litzar treu importància al que ha dit.

36. Què és la lluna de Nissan? Explica la frase: “I la lluna de Nissan il•lumina aquells tres éssers torturats que cremen com tres ciris oferts en holocaust ala divinitat impassible” (p. 208).
Nisan era el primer mes de l’any del calendari hebreu, que equival al març o l’abril del nostre calendari. 
Aquesta frase parla de la Laura, la Teresa i en Pere, aquest triangle amorós en què, cadascú per la seva banda, tots tres estan patint.

37. Finalment, la Teresa i la Laura, després que en Tomàs els en parli, tenen una conversa –més o menys nítida–sobre en Pere Gifreda. Què li ve a demanar a la Laura, veladament, la Teresa? Què es proposa fer, tanmateix, la Laura, amb totes les seves forces? Ho compleix?
La Teresa li diu a la Laura que la gent malparla d’ella i en Pere, i li diu indirectament que deixi de parlar tant amb ell. Arrel d’això la Laura decideix tornar-se a centrar en el seu matrimoni.

38. A aquestes altures del matrimoni, què liretreu la Laura a en Tomàs? Què li respon, ell?
Li retreu que l’hagués abandonada, per altres dones. Li pregunta què és el que tenen les altres dones que ella no té. En Tomàs li respon rient, i li diu que són gelosies seves, però sense motius.

39. Segons comenten unes senyores a l’enterrament de la Madrona, de què els ve el motiu de cal Calçot als Muntanyola?

Perquè els hereus han sigutmolt tranquils sempre, i no han causat cap problema.




40. La Teresa els ha seguit i finalment ha vist –com feia temps que desitjava veure– la Laura i en Pere a la font en actitud compromesa. Les dues cunyades, un cop a casa, en parlen ara ja sense subterfugis. Què decideix la Teresa que faran tots tres –elles dues i en Tomàs– per castigar-la? D’on provenen tots els mals que han portat a unasituació com aquesta, segons la germana de l’hereu Muntanyola?
Decideixen marxar d’allà i anar a les Aulines on no veuran a en Pere cap de les dues. La Teresa creu que els mals venen perquè la Laura és una noia massa moderna per l’època

41. Un cop a les Aulines, la Teresa dóna curs a la seva venjança fent passar la Laura per algunes mortificacions. Quines? Què aconseguirà d’ella, tanmateix?Farà el seu efecte, la venjança en petites dosis?
La venjança de la Teresa comença quan ella veu que la seva cunyada esta desproveïda de lo necessari en la seva naturalesa. Feia el possible per a molestar a la Laura però no van tenir l’efecte que la Teresa volia, ja que la Laura va adoptar una actitud d’indiferència i resignació.

42. La Laura sofreix una transformació física a les Aulines. Comés descrita? Què representa aquest deteriorament per a la Teresa?
La Laura té els cabells aspres, el front roig de les solellades de les Aulines, les mans endurides per les tasques humils i pensa que en Pere ja no sentirà res quan la vegi tan desmillorada tot i que de seguida es recupera.
Per a la seva cunyada, representa un avantatge per a conquistar en Pere

43. Quan tornen finalment a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS