Sediments

Páginas: 3 (660 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2014
Introducció.
Un estrat és una capa de roques sedimentàries que corresponen a un únic episodi de sedimentació.
Les estructures sedimentàries són un important instrument per llegir el passat delsestrats, hi ha les estructures de la superfície i els interns.
Entenem per fàcies estratigràfica l’aspecte dels estrats, és a dir, la seva descripció. A partir d’aquesta descripció, podem deduir lescondicions del medi en què es va produir la sedimentació en el passat.
Els ambients sedimentaris són una àrea que té unes condicions físiques i químiques on hi ha sedimentació. Hi ha diferentsambients:
-Continentals: Són aquells que es formen en condicions subaèries. Majoritàriament, presenten sediments detrítics amb coloracions vermelloses, a causa de l’oxidació del ferro en condicions aeròbies.-Marins: Són aquells que es troben sota les aigües marines. Els estrats que s’hi formen acostumen a tenir coloracions grises i presenten carbonats. Els estrats solen tenir extensions horitzontalsmés àmplies i, en general, la presència de fòssils és un fet comú.
-Transició: Són zones que limiten amb els ambients continentals i marins. Els estrats no presenten ne les característiques coloracionsvermelloses dels materials sedimentats en ambients continentals, ni els tons grisos dels ambients marins, sinó que moltes vegades s’observen tonalitats ocres. Sovint, els estrats tenen formeslenticulars, a gran escala.
Material.
-Lupa binocular
-Placa petri
-Sediments de diferents ambients sedimentaris
-Punxó
-Paper mil·limetrat
Pràctica
Primera mostra- Carib
La primera mostra és sorradel Carib, aquesta sorra és irregular no està erosionada i té diferents colors, com marró, grocs. També es poden observar altres elements com trossos de fulles i closques, corals. 1 gra per mm2. Aquesttipus de sorra és d’ambient de transició.
Segona mostra- Sauló
La segona mostra és una sorrada anomenada sauló, aquesta sorra és molt irregular, i no està erosionada. Té un color marró amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Copper, Zinc And Lead Enrichments In Sediments

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS