Segon tractat sobre el govern civil

Páginas: 19 (4748 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015


SEGON TRACTAT SOBRE EL GOVERN CIVIL













1. Contextualitza políticament, socialment i culturalment l’obra.

La vida de John Locke transcorre en una època agitada políticament.
En 1642 es produeix a Anglaterra un enfrontament entre el Parlament i el rei absolutista Carles I, la primera revolució anglesa de 1648 que finalitzarà amb l'execució del rei Carles I. L'any1651, Hobbes, publica la seva obra Leviathan . Després de la caiguda de Cromwel , Jacobo II ( germà de Carles I ) puja al tron en 1685 i intenta governar de nou. Això farà que en 1688 es produeixi la 2a revolució anglesa , on el rei, haurà de fugir d'Anglaterra . Accedirà al qual instaura una monarquia parlamentària com a reacció a l'absolutisme dels Estuardo . Els seus dos tractats sobre el governcivil són escrits en 1690, dos anys després de produir-se la 2a revolució anglesa .
La tasca de Jonh Locke consisteix, en gran mesura, en proporcionar els principis teòrics liberals fonamentant teòricament la crítica sobre el poder absolut dels monarques, així com la creença que el seu poder ve de Déu . La doctrina política de Locke es troba exposada en la seva obra Dos tractats sobre el governcivil. El primer d' aquests tractats té un caràcter essencialment polèmic i intenta refutar les tesis de Robert Filmer, que en la seva obra donava fonamentació divina al poder dels reis. Els homes, segons Filmer , no són lliures per naturalesa; d'aquí la necessitat d'una monarquia absoluta que els uneixi. En l'actualitat el primer tractat de Locke va perdre la seva antiga significació.



2.Podem afirmar que Locke és un dels pares del liberalisme? Per què? A quina classe social et sembla que s’adequa millor al liberalisme? Per què?

Perquè va ser el primer a escriure en favor del pensament liberal modern
El poder rau en el poble no el rei. La propietat el dret la llibertat i la vida són drets naturals de l'Home i ningú els pot passar per sobre. Va ser el primer a dir lanecessitat de crear un per cuidar els dret de cada home, que un altre tingui més poder del que ha de tenir a partir d’allí parla de l'Estat. l'Estat només existeix per a la protecció dels drets i per impartir justícia. Va ser el primer a parlar de separació de poders (executiu i legislatiu) 400 anys després occident viu en forma republicana amb divisions de poders (executiu Legislatiu Judicial).
A laburgesia, els quals buscaven la divisió de poders, la propietat privada i la sobirania popular en altres paraules eliminar l'absolutisme imperant a Europa, encara que també va ser recolzat pels camperols. El nacionalisme postula l'existència d'una comunitat sobirana unida per la història, tradicions i idioma.







3. En l’obra hi ha una crítica constant a la teoria política de T. Hobbes.Explica els trets bàsics de la teoria política i les principals eines que dirigeixen la crítica de Locke a aquesta teoria.

Segons Hobbes la naturalesa ha fet als homes tan iguals en les facultats del cos i de l'esperit que, si un home és més fort de cos o més sagaç d'entesa que un altre, quan aquest es considera en conjunt, no és tan important. De manera que aquests puguin reclamar a forçad'ella i per a si mateixos, un benefici qualsevol al que un altre no pugui aspirar.
En la naturalesa de l'home es troben tres causes principals de discòrdia: la competència, la desconfiança i la glòria. D'aquesta manera la competència impulsa els homes a atacar per aconseguir un benefici, la desconfiança per aconseguir la seguretat i la glòria per guanyar reputació. Amb tot això, mentre l'homevisqui sense un poder comú que els atemoreixi tot , es troben en la condició o estat que es diu guerra . Una guerra que és la del tots contra tots.
No obstant mai va existir un temps en què els homes particulars es trobessin en una situació de guerra de l'un contra l'altre, sinó que en diferents èpoques l'ésser humà es troba en estat de contínua enemistat. On no hi ha poder comú, la llei no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Locke, segon tractat sobre el govern civil
  • Qüestionari Locke: Assaig sobre el govern civil
  • Assaig Sobre El Govern Civil
  • TREBALL LLATI SEGON TRIUMVIRAT GUERRA CIVIL
  • Esayo sobre proteccion civil
  • Sobre derecho civil
  • Análisis Sobre La Responsabilidad Civil
  • Ensayo sobre el gobierno civil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS