SORDCEGUESA

Páginas: 3 (624 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2015




SORDCEGUESA

La sordceguesa és un grau de deficiència visual i auditiva greu que ocasiona, a les persones que ho pateixen, seriosos problemes en la comunicació, en la mobilitat i d’ accés a lainformació. Una persona sordcega necessita ajudes especifiques per a superar aquestes dificultats en la vida diària, en activitats educatives, laborals i comunitàries. Requereixen serveisespecialitzats, personal específicament formats per la seva atenció i mètodes especials de comunicació.
La sordceguesa es una combinació de dos discapacitats en un grau variable, existeixen diferents graus en lapèrdua dels sentits afectats, hi ha persones que no són totalment cegues o sordes, la majoria té una resta visual o auditiva. S’ha de tenir en compte el moment de l’aparició de les pèrdues sensorials,podem identificar quatre grups bàsics de persones amb sordceguesa:
Persones amb deficiència visual i auditiva desde el naixement o en edats molt tempranes.
Persones amb deficiència visual desde elnaixement o en edats molt tempranes, i amb pèrdua auditiva adquirida més tard.
Persones amb deficiència auditiva desde el naixement o en edats molt tempranes, amb pèrdua visual més tard.
Persones ambdeficiència visual i auditiva adquirides tard en la vida.
En lo que refereix a la comunicació, les persones amb sordceguesa de naixement tindran poc o cap llenguatge i una comprensió molt limitada degut aque no ha tingut l’oportunitat de veure i/o sentir a altres persones i a les coses que passen al seu voltant. Per altra banda, les persones amb sordceguesa adquirida tindran l’avantatge de recordarla vista i l’oïda i hauran pogut aprendre un llenguatge. Els mètodes de comunicació variaran segons el cas. Alguns dels mètodes podrien ser:
Oral i lectura labial.
Llengua de Signes o algun sistemaalternatiu saber quin és bimodal o Makaton.
Signes en camp visual, restringit o recolzat.
Braille i Moon.
Blocs alfabètics.
Dactilològic.
Notes escrites.
Comunicació electrònica (amb sortida Braille...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS