TDR

Páginas: 18 (4407 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2015





TREBALL DE RECERCA
ELEMENTS HISTORICS DE BALAGUER








Autor: Gerard Sauret Moreno
Tutor: Joaquim Sabate







Balaguer, 16 de gener de 2015






Agraïments
A Joaquim Sabate per la direccio d'aquest treball de recerca i a la Maite Pedrol i el Mario Gené, treballadors de l'Arxiu comarcal, pelsconsells rebuts i per la facilitat obtinguda en la busqueda d'informacio, imatges i tractats.





























ÍNDEX
1.Presentació del tema
1.1.Justificació del tema escollit
1.2.Objectius
1.3.Metodologia

2.Breu introducció dels elements a tractar

3.Les séquies
3.1.Séquia del Cup
3.2.Séquia del Molí del Compte

4.Les comunicacions
4.1.Carruatges
4.2.Automobils

5.Els ferrocarrils5.1.Ferrocarril del Segre
5.2.Ferrocarril transpirinenc. Lleida – Saint Girons

6.Els ponts
6.1.El pont romà de Sant Miquel
6.2.La passarel·la


7.Conclusions

8.Bibliografia










1.PRESENTACIÓ DEL TEMA
1.1.Justificació del tema escollit
La majoria de les accions que realitzem durant el dia, com utilitzar el whatsapp, obrir l'aixeta i que surti aigua a l'instant, o viatjar en cotxe, bus, tren,etc, s'han tornat tan quotidianes que mai pensem en que aixo no sempre ha estat aixi. Per a arribar a aquest estat de comoditats i facilitats en que ens trobem avui, generacions i generacions han hagut de treballar de valent, adaptant el medi a les necessitats de cada epoca. Avui en dia tenim tots els mitjans tecnics i economics per a fer front a qualsevol repte o dificultat que ens sorgeixi peroen el passat aixo era diferent. El meu desig en aquest treball de recerca es explicar, concretament en el cas de Balaguer, el com i el perque de algunes construccions que es van realitzar en l'antiguetat, la situacio en que es van realitzar, els estris dels que disposaven, etc.

1.2.Objectius
El meu objectiu en aquest treball de recerca es el d'obtenir coneixements sobre Balaguer i alguns elementsque van ser importants i que encara ho son, i donar respostes sobre el perque de la construccio de certs elements pels quals, per exemple, transitem sovint o ens en aprofitem sovint, i potser no en coneixem res.

1.3.Metodologia
En els seus inicis, el treball de recerca estava encaminat a analitzar diversos elements de la Noguera, pero quan aquest projecte estava practicament iniciat, se'm vaocorrer la idea de centrar el treball en Balaguer degut a que veia unes millors possibilitats en el que es refereix a l'obtencio de la informació, i aixi ha sigut.

Per a realitzar aquest treball de recerca, he utilitzat informacio grafica que he pogut obtenir de l'arxiu comarcal, i tota l'informacio util que m'han pogut aportar els llibres “Balaguer: un llarg cami” i “Historia de la ciutat deBalaguer”, a mes de diversa bibliografia.









2.BREU INTRODUCCIO DELS ELEMENTS A TRACTAR
Durant aquest treball de recerca parlarem molt de tractats, contractes, lleis, etc, molt “rotllo” per a molta gent que no li donaria importancia actualment, potser degut als metodes tan antics que s'utilitzaven per a fer les coses, el simple fet de haver de llegir mes de l'estrictament necessari. Es cert queson temes que avui en dia no interesen, que aburreixen i que no tenen el reconeixement que es mereixen. Cal recordar que gracies a aquests fets que es van produir en l'antiguitat, podem gaudir de l'estat de benestar en que vivim avui dia en la ciutat de Balaguer. Gracies als contractes de les sequies, a les planificacions dels ponts i les seves varies reconstruccions, a la construccio deferrocarrils i automobils i les lleis que va caldre fer per al seu correcte funcionament, per alguns d'aquests motius ens trobem en la bona situacio que vivim en l'actualitat. Per aixo m'entusiasma la idea de tractar aquests temes i intentar enriquirme de la historia i la cultura de la meva ciutat.


























3.LES SEQUIES
Els rius son les arteries naturals que condueixen l'aigua per tot el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TDR
  • TDR
  • Tdr Eventos
  • Tdr Gestion
  • TDR MUTUYCCOCHA
  • TDR maquillatge
  • Tdr Procesos
  • TdR

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS