Tecnologia aplicada al futbol

Páginas: 7 (1641 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013






















TECNOLOGIA APLICADA AL FUTBOL
Lluís Ibáñez Ruano
21 d’octubre de 2013
ÍNDEX

1. Introducció i justificació pàg. 3
2. Reglament pàg.3
3. Tecnologia aplicada pàg.4
4. Millores pàg.6
5. Conclusions pàg.6














1. Introducció i justificació
En aquest projecte es vol plasmar una situació que esrepeteix constantment als terrenys de joc d’arreu del món: els fores de joc. En molts casos, quan es xiulen aquestes infraccions, els àrbitres ho tenen difícil per determinar si realment és fora de joc, cosa que comporta errors greus. És per això que aquí es plantejarà una possible solució per a evitar aquestes confusions i facilitar la tasca dels col·legiats.
És important fer èmfasi en ladificultat que té l’àrbitre i/o els assistents per veure bé la posició dels jugadors que intervenen en la jugada degut a la velocitat del joc, les passades llargues i altres factors que impedeixen una visió completa del terreny de joc.

2. El reglament
Abans de descriure el projecte cal recordar la norma 11 que regula el fora de joc segons la FIFA (Fédération Internationale de FootballAssociation):
“Un jugador està en posició de fora de joc si està més prop de la línia de meta contrària que la pilota i el penúltim adversari, tret que es trobi dintre del seu propi camp. Un jugador que estigui en línia amb el penúltim contrincant no es considera fora de joc. Cal adonar-se que els dos contrincants poden ser el porter i altre jugador de camp, o dos jugadors de camp. També ha de remarcar-seque la posició de fora de joc es determina en el moment en el qual la pilota és colpejada o jugada per un company d'equip — la posició de fora de joc d'un jugador no es veurà alterada pel moviment posterior dels companys d'equip o dels adversaris. És important denotar que situar-se en situació de fora de joc no és, en si, una infracció.
Un jugador en posició de fora de joc només cometl'esmentada infracció si, en l'instant en què el jugador colpeja o és jugat per algú del seu equip ell està, segons l'àrbitre, involucrat en la jugada ja sigui: interferint el joc o a un contrari, o tractant de treure avantatge d'aquesta posició.
Interferir el joc significa jugar o colpejar la pilota passada o tocada per un company d'equip.
Interferir a un contrari significa evitar que un contraricolpegi o pugui jugar una pilota obstruint clarament la seva línia de visió o els seus moviments, o fent un gest o moviment que, segons l'àrbitre, cridi l'atenció o distregui al contrari.
Treure avantatge de la situació de fora de joc significa jugar una pilota que rebota contra el pal, o jugar una pilota que rebota contra un contrari, estant el jugador atacant en situació de fora de joc. A lapràctica, un jugador en posició de fora de joc pot ser penalitzat abans de jugar o tocar la pilota si, segons l'àrbitre, el jugador en qüestió, estant en la posició antireglamentària, realitza algun moviment o acció per interceptar o jugar la pilota. La interpretació de l'àrbitre d'aquestes noves definicions encara és objecte de controvèrsia, sobretot en la definició de quins moviments pot realitzar unjugador en situació de fora de joc perquè no pugui jutjar-se que interfereix amb un contrari.”
3. Tecnologia aplicada
La tecnologia a aplicar per evitar aquestes infraccions consisteix en cinc elements:
1. Botes dels jugadors
2. Pilota reglamentària
3. Terreny de joc reglamentari
4. Rellotges dels àrbitres
5. Aparell per activar i desactivar els sensors de les botes dels jugadors
Definiciódels components
1. Els jugadors que participin al partit portaran un sensor al voltant de cada bota. Aquesta tecnologia permetrà saber en tot moment en quin punt es troben dins el terreny de joc tots els jugadors i cal que siguin codificables per poder diferenciar els dos equips i els dos porters.
2. La pilota també portarà un sensor.
3. Al terreny de joc hi haurà una sèrie de detectors per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nuevas Tecnologías aplicadas al Fútbol
  • Tecnologia aplicada en balones de futbol
  • Tecnología en el futbol
  • Tecnología en el fútbol
  • tecnologia del futbol
  • Fútbol y tecnología
  • El Futbol Y La Tecnología
  • Tecnologia Y Futbol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS