Temas Variados

Páginas: 6 (1461 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2013
SÍNDROME
DE LA MORT SOBTADA
DEL LACTANT






índex

DESCRIPCIÓ……………………………………………………………………..1
CAUSES…………………………………………………………………………...2
SIMPTOMES………………………………………………………………………3
DIAGNÒSTIC……………………………………………………………………...4
PREVENCIÓ………………………………………………………………………5

1. DESCRIPCIÓLa síndrome de la mort sobtada del lactant és la mort sobtada i inexplicable d'un nadó que no arriba a l'any, mentre dorm. A Catalunya, és una de les causes principals de mortalitat durant el primer any de vida. També rep els noms de mort al bressol i síndrome de mort infantil sobtada.
Des del 1992 les taxes de la síndrome de mort sobtada del lactant han baixat considerablement després ques'alertés els pares sobre la conveniència d'ajeure els nadons de costat o de panxa enlaire per reduir-ne la probabilitat.

Els pares que han perdut un nen per la síndrome de mort sobtada del lactant tenen una gran necessitat de suport emocional i pateixen sentiments de culpa perquè no es troba cap causa per a aquest tipus de mort. Aquests sentiments poden agreujar-se per les investigacions que perllei han de fer la policia o d'altres persones per determinar la causa de la mort. La determinació del moment apropiat per a un embaràs posterior és causa de preocupació per a molts pares. Es recomana teràpia de família per ajudar els germans i tots els membres de la família a afrontar la pèrdua del nadó.


2. CAUSES
No se sap la causa. S'han defensat moltes teories i actualment molts metgesi investigadors creuen que la síndrome no és un fenomen únic , sinó que està causat per diversos factors que quan es donen alhora provoquen la mort del bebè. Alguns dels factors són els problemes amb l'estimulació del son i la incapacitat de percebre una acumulació de diòxid de carboni a la sang. Gairebé tots els casos es presenten de manera inadvertida i asimptomàtica mentre es pensa que el nadóestà adormit.
La síndrome de la mort sobtada del lactant té més probabilitats de produir-se entre els dos i quatre mesos d'edat i el 90% es presenta cap als sis mesos. És més freqüent durant l’hivern, amb un pic màxim al gener.
Els factors següents han estat vinculats a un risc més gran:
* Nadons que dormen de bocaterrosa;
* Nadons en contacte amb el fum del cigarret mentre són a l'útero després de néixer;
* Nadons que dormen al mateix llit amb els pares;
* Nadons que tenen matalassos tous als bressols;
* Parts múltiples (ser bessó, trigemin, etc.);
* Nadons prematurs;
* Nadons amb un germà o germana que va patir la síndrome de mort sobtada del lactant;
* Mares que fumen o consumeixen substàncies psicoactives
* Mares adolescents;
* Intervals detemps curts entre embarassos;
* Cura prenatal tardana o cap cura , o
* Situacions de pobresa
Aquesta síndrome afecta més els nens que les nenes. Encara que els estudis mostren que els nadons amb factors de risc presenten més probabilitats de patir-la, l'impacte o importància de cada factor encara no està ben definit ni entès.
Dormir de bocaterrosa
Algunes investigacions han formulat lahipòtesi que dormir de bocaterrosa crea pressió sobre la mandíbula del bebè, fa que s'estrenyin les vies respiratòries i que es faci més difícil respirar. Segons una altra teoria, dormir de bocaterrosa pot incrementar el risc de que l'infant "torni a respirar" l'aire de la seva pròpia exhalació, sobretot si dorm sobre un matalàs tou o amb roba de llit, ninots de peluix o un coixí a prop de la cara.Quan això passa, la superfície tova crea una espècie de cavitat al voltant de la boca del bebè on queda retingut l'aire exhalat. A mesura que el bebè respira la pròpia exhalació, el nivell d'oxigen al seu cos disminueix i el diòxid de carboni s'acumula. Finalment, la falta d'oxigen contribueix a la mort per la síndrome de mort sobtada del lactant.

3. SIMPTOMES

No hi ha cap símptoma i es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Temas variados
  • Temas variados
  • Temas variados
  • Temas variados
  • Temas varios
  • Temas Variados
  • Temas Variados
  • Temas Variados

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS