tenniel

Páginas: 10 (2308 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2013































La Il·lustració.
La Il·lustració va ser una època històrica i un moviment cultural e intel·lectual europeu(especialment a França i Anglaterra) que es va començar a desenvolupar a finals del segle XVII fins als inicis de la Revolució Francesa1, encara que en alguns països va allargar-se fins els primers anys del segle XX.
LaIl·lustració al segle XIX
El segle XIX en Anglaterra va estar l’època Victoriana, la qual es considera el verdader clímax de la il·lustració de llibres. Això va ser degut a la industrialització i introducció de noves tècniques en la producció de llibres, que van permetre que aquests passessin de ser un article de luxe a poder ser consumits per un públic amb menys recursos econòmics i nivell cultural. Laaparició dels fulletons també va facilitar la aparició de nous artistes, els caricaturistes, també considerats il·lustradors.
JOHN TENNIEL
Sir John Tenniel (28 de febrer de 1820- 25 de febrer de 1914)
Tenniel era fill d’un conegut instructor de ball. Els seus inicis comencen estudiant en la Royal Academy 2 , encara que es considera pràcticament autodidacta en la seva totalitat, ja que vaabandonar els seus estudis a disgust per la gran quantitat de classes que impartia.
Amb només 16 anys (1836) Tenniel va enviar el seu primer quadre a l’exhibició de la Society of British Artists (Socetat d’Artistes Britànics), darrerament, va començar a exposar algunes de les seves obres en les galeries de Suffonlk Street.
Al 1845 va contribuí en una vinyeta de casi cinc metres que va participar enel concurs de dissenys per a la decoració del mural del Palau de Westminster. Per aquesta participació, Tenniel va rebre una recompensa econòmica i un nou encàrrec per a la elaboració d’un fresc en El Salón de los Poetas de la Càmara de los Lores. En aquest moments ja se’l coneix com i aprecia com a dibuixant humorístic i més concretament com a caricaturista.
El treball de Tenniel com ail·lustrador de llibres comença a 1848 que comença a il·lustrar una nova edició de las Fábulas de Esopo, en les que treballa al costat de grans il·lustradors de la època com Harrison Weir i E.H Griset.
Però per el que realment es coneix al il·lustrador va ser per el seu treball com a caricaturista en la revista Punch 3 i per les seves il·lustracions en “Alicia en el país de les meravelles” i “Alicia através del mirall” de Carroll 4 .

1 Revolució Francesa: es va iniciar amb la autoproclamació del Tercer Estat com a Assemblea Nacional al 1789 i va finalitzar amb un cop d’Estat de Napoleó Bonaparte al 1799
2 Royal Academy: institució artística britànica
3 Punch: Revista setmanal britànica
4 Carroll: Lewis Carroll, escriptor de comptes per a nens

(Caricaturistahumorístic) En 1850 Tenniel entra en la plantilla de treballadors del Punch com a dibuixant (treball que Tenniel no va acceptar des de un primer moment, ja que posava en dupte la seva capacitat com a caricaturista), en aquest diari Tenniel seguirà treballant durant la major part de la seva vida, comença col·laborant en les caricatures amb Leech. En els seus dibuixos per al Punch, Tenniel el va lapolítica a la categoria d’una composició clàssica, en la que mai falta la noblesa.
Políticament, Tenniel sempre va tenir idees més afins al partit conservador que a qualsevol altre tendència política i encara que ell sempre negava que les seves Darwincaricaturitzat en 1870 per John Tenniel. idees polítiques fossin reflectides en les seves obres com a caricaturista, el partit conservador el va considerar un beneficiós aliat capaç d’influenciar als lectors amb les seves idees des de la il·lustració. Per aquest mateix motiu el ministre conservador Robert Cecil-Gascoyne el va nombrar Sir.
(Il·lustrador de llibres) Malgrat el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • John Tenniel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS