Thalassa

Páginas: 2 (303 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
El projecte de voluntariat de l'INS Thalassa de Montgat persegueix que l'alumnat, a part d'aprendre continguts curriculars, descobreixi els valors de la convivència, el voluntariat i lasolidaritat.

La funció de l'INS Thalassa, com la de qualsevol escola, és transmetre una cultura i uns instruments que permetin als nostres alumnes continuar aprenent més enllà del marcestrictament escolar, i que els ajudi, sobretot, a pensar. És el que en diem aprendre a aprendre. És la dimensió que totes les escoles tenim més clara i regulada.

Però, a més, l’INS Thalassavol ajudar a créixer els alumnes com a persones crítiques i solidàries. És el que en diem aprendre a ser i aprendre a conviure.



Els nostres objectius es concreten en dues línies detreball:


A) Accions Escolars Generals.

Entenem per accions escolars generals les que es desenvolupen dins de l'horari lectiu, a través de les activitats comunes i obligatòries de ladinàmica de l'escola. Correspon a una acció implícita i és una tasca de totes les persones implicades en el centre, ja que passa pel testimoni de coherència personal de tots i cadascun delsprotagonistes de l'acció educativa. Es concreta en la participació en les campanyes generals de recollida de roba, d'aliments, la celebració del Dia dels Drets Humans, del Dia Escolar de laNo-violència i la Pau i la Jornada Solidària, entre d’altres activitats.


B) Accions Escolars Optatives.

Les accions escolars optatives són una oferta a presentar als alumnes quevoluntàriament ho desitgin. Serà un grup que es trobarà fora de l'horari lectiu i que s'haurà de coordinar amb les necessitats de les entitats externes (en el nostre cas, amb l'associació devoluntaris de Montgat.

Cada alumne voluntari oferirà les hores que pugui, setmanalment, mensualment, o oca-sionalment, per fer les tasques de voluntariat, en el lloc que hagi escollit.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS