Tirant Lo Blanc

Páginas: 7 (1654 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2014






Tirant Lo Blanc

Joanot Martorell












Índex:

1. Fitxa bibliogràfica..................... Pàg. 1
2. Genere...................................... Pàg. 1
3. Temática................................... Pàg. 1
4. Tema......................................... Pàg. 1
5. Resum...................................... Pàg. 2
6.Personatges.............................. Pàg. 3
7. Espai......................................... Pàg. 4
8. Temps....................................... Pàg. 4
9. Opinió personal........................ Pàg. 5
10.
Fitxa bibliogràfica:

Nom de l’obra: Tirant Lo Blanc

Autor: Joanot Martorell, nascut a Vàlencia en una familia de la noblesa mitjana. Fou un cavaller que veié involucrat en conflictes caballerescos,escriguè la novel·la Tirant Lo Blanc (1460)

Edició: a cura de Jordi Tiñera

Lloc de publicació: Barcelona



Genere:

Aquest llibre es una novel·la de cavalleriaes, conté parts d’aventures, d’amor, de passió....



Temática:
La temática d’aquest llibre es amorosa, religiosa, belica, historica, fantástica, erótica i psicològica.



Tema:

Narra les proeses d’ un cavallerque , amb el seu esforç i valor , aconsegueix el grau de Capità General , posà fí a l’amenaça dels Tursc contra Constantinoble i es casà amb Carmesina filla de l’Emperador per la cual cosa es devé hereu al tron .
Resum:
El llibre comença amb el Comte de Varoic, un prestigiós cavaller que va decidir encomanar-se a Deu, i refugiant-se a una ermità en mig del bosc prop d’unamuntaya. Però en lluitar el rei d'Anglaterra contra el rei de Canària; el monarca anglès va demanar ajuda a l'ermità i quan va acabar la victoriosa batalla el rei va celebrar festes al seu regne. Tirant lo Blanc camí d'Anglaterra, per acudir a les festes del rei i rebre l'ordre de cavalleria, es va quedar adormit sobre el seu cavall i es va trobar amb l'ermità. Aquest li explicà molts secrets sobrel'orde de cavalleria, li regalà un llibre i li demanà que en tornar i aixì li contararia tots els detalls de les festes del rei. I així ho va fer. Tirant i els cavallers que l'acompanyaven, en tornar d'Anglaterra, passaren a veure l'ermità, i Diafebus, el cosí de Tirant, li va contar tot allò que va ocórrer: les cerimònies, els incidents, com Tirant va ser el millor cavaller i va rebre l'ordre decavalleria... I desprès tornaren a Bretanya. 
Un dia van arribar dos cavallers demanant ajuda perquè l'illa de Rodes estava sent assetjada pels genovesos i necessitaven ajuda. Tirant va comprar una nau i se'n va anar amb l'infant Felip, fill del rei de França, cap a l'illa de Rodes. Abans d'arribar es van aturar a Sicília on Felip es va enamorar de la Infanta del regne, Ricomana. El rei els vavoler casar i Tirant va ajudar Felip a passar les proves que la infanta li havia posat. Amb ajuda del rei de Sicília Tirant i Felip va anar a Rodes i derrotaren els genovesos mitjançant una estratagema de Tirant. Despés tornaren a Sicília victoriosos i aleshores l'infant Felip i Ricomana es casaren.

En derrotar els genovesos Tirant se'n va anar cap a Constantinoble per ajudar l'Emperador acombatre els moros i el Gran Turc. Una vegada allí s’anrrecordà de que en la carta que li va enviar l’Emperador deia que si l’ajudava li donaria tot alló que desitjara. L’Emperador portà a Tirant a sa casa i aquest va voler fer reverència a la senyora Emperadriu i la senyora Infanta, i així es va fer. Tirant va entrar en la cambra on es trovaba l’Infanta, s’acostà al llit on aquesta estava i li besà lamà, després obrí les finestres i va contemplar la seua gran bellesa, mostrava els seus pits, i així s’enamorà de la bellesa de la princesa Carmesina, Aleshores li va declarar-li el seu amor. Però el cavaller se n'havia d'anar a lluitar contra els moros i els turcs, als quals derrotà en nombroses ocasions. Entre batalla i batalla, es celebraven festes a la cort de l'Emperador. En una d'elles...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS