Tirant

Páginas: 14 (3329 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2013
Textos Complementaris:

CAPÍTOL 60: Tirant es compromet a defensar i servir a una bella dama que li deien Agnés a canvi, d´un fermall que la dona portava al pit. Ella accepta.

CAPÍTOL 61: el senyor de les Viles-Ermes volia fer-se amb el poder del fermall. Com a conseqüència de l´enfrontament van morir dotze cavallers.

CAPÍTOL 67: el cavaller de les Viles-Ermes exigeix el fermall de lasenyora de Tirant si vol que el combat s´anul·le. Tirant no ho acceptà

CAPÍTOL 85: el rei decideix fundar un orde de fraternitat format per 25 cavallers i el mateix rei, l´orde de la Garrotera. Tirant per ser el millor cavaller del món, era el primer. Descripció de la cerimònia de nominació d´un orde consagrat a Sant Jordi(primer testimoni al Tirant).

CAPÍTOL 98: els ducs de Bretanya rebenTirant amb gran honor. Uns emissaris del rei de França comenten el cas de l´assetjament del soldà d´Alcayre a l´illa cristiana de Rodes. Els genovesos eren aliats dels turcs perquè esperaven obtindre un important rèdit econòmic del port. Dos genovesos falsos havien manipulat les ballestes. Un escrivà genovés per l´amor que sentia per la seua dama s´exposa a avisar de la trampa el castell assetjat.Després de diversos intents deixan entrar dins del castell al protagonista, Simó de Far.


Resum

Cap.CXVII(117)

El rei de Constantinoble envia una petició a la cort on es troba Tirant, ja que, necessita la seva ajuda davant de l’amenaça turca, l’emperador pensa en ell perquè sap que es un bon lluitador. Tirant accepta la petició el emperador sense dubtar-hi. Al arribar a Constantinoble esanomenat capità de l’exèrcit grec. Al castell, totes les dones estaven de dol tancades a una cambra sense llum, es sentien tristes i ploraven a causa de la mort del proper emperador de l’imperi(l’hereu). Tirant coneix a Constantinoble i s’enamora. 

Cap.CXVIII(118)

Tirant està enamorat de Carmesina, filla de l’actual emperador. Ell està deprimit i té una actitud trista a causa del seu amor perla Princesa. Diafebus al veure una actitud estranya en ell es preocupa, i va en busca de descobrir que li passa. Desprès d'insistir molt Tirant li confessa el seu amor per Carmesina.
Comencen a hi haver problemes entre els que volen que el duc de Macedònia sigui capotà i els son partidaris del Tirant. La princesa que esta a la banda del Tirant junt amb l’emperador, l’ adverteix de que el duc deMacedònia es un traïdor.


CAPÍTOL 119: Diafebus aconsella a Tirant que no manifeste el seu mal d´amor. Diafebus conta a Carmesina l´amor del capità. El subdit torna a ell i consola amb les paraules i l´abraçada de Carmesina al seu cap. La infanta entra en la seua cambra i conta el cas de Tirant a una donzella de la seua confiança. Aquesta dona era la filla del duc de Macedònia, Estefania.També apareix la dida de Carmesina, la Viuda Reposada. Tirant es disculpa davant del emperador i li diu que la seua indisposició es devia a mals de mar i no al defalliment amorós. Acaba el capítol amb el desconcert de Diafebus que no comprén la tristor de Tirant quan hauria d´estar content per haver vist a misa a la infanta.
CAPÍTOL 120: Tirant es lamenta que siga una dona qui l´ha vençut per terra ino un contendent en lliça.

CAPÍTOL 121: en un convit del rei, Tirant recomana canviar el nom de Carmesina, d´infanta a princesa, ja que anava a heretar el regne. El rei accepta la suggerència del capità. Hi ha consell on asisteix Tirant i Carmesina.

CAPÍTOL 126:La princesa avisa del perill del duc de Macedònia. Diafebus i Tirant es queden admirats del gran tresor de l´emperadriu. L´emperadorvol saber el pensament que turmenta Tirant per ajudar-lo.

CAPÍTOL 127:Tirant manifesta que el dolor li ve per la mort del príncep, motiu pel qual vol venjar-se dels infidels. La princesa vol saber el pensament que turmenta a Tirant. Ell finalment li diu que pateix mal d´amor. Aquest és l´autèntic dolor de Tirant.

CAPÍTOL 146: Els presoners cristians al servei de l´infidel són degraduats....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tirant
  • Tirant
  • tirant
  • Tirant
  • tirant
  • tirant
  • Tirant
  • TIRANT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS