Tolstoi

Páginas: 2 (427 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2015
Va ser fill d'un noble propietari i d'una acabalada princesa, Maria Volkonski. (La gran urbs i el camp) Va quedar orfe molt jove i va passar a viure després amb dues ties.
1843 va ingressar a laFacultat de lletres de la Universitat de Kazan, però va acabar per abandonar la carrera per a cursar Dret. En els seus anys d'universitat va obtenir bons resultats, probablement gràcies a que els seusexaminadors atenguessin a l'alt rang de la seva família ja que el jove Tolstoi es lliurava amb molta facilitat a l'ociositat, segons explica en la seva obra Adolescència.

Allà va conèixer els escritsdel filòsof francès Jean Jacques Rousseau, que tanta influència exerciria sobre ell. Decebut per l'ensenyament oficial, va abandonar els seus estudis en 1847. Després d'un breu i fútil intent permillorar les condicions de vida dels serfs de les seves terres, es va ficar de ple en la dissipada vida de l'alta societat aristocràtica moscovita, a la qual en els seus diaris prometre càndidamentreformar.

Tolstoi va tornar a Sant Petersburg en 1856. Posteriorment realitzaria una sèrie de viatges per l'estranger (en 1857 i 1861), durant els quals visitaria escoles alemanyes i franceses per, méstard, obrir en Iàsnaia Poliana una escola per a nens camperols en la qual va aplicar els seus mètodes educatius, que anticipaven l'educació progressista moderna. En 1862 es va casar amb Sonia AndréievnaBers, membre d'una culta família de Moscou. Durant els següents quinze anys va formar una extensa família, administrar amb èxit les seves propietats i va escriure les seves dues novel·les principals,Guerra i pau (1863-1869) i Ana Karénina (1873-1877).

Als 82 anys, i cada vegada més turmentat per la disparitat entre els seus criteris morals i la seva riquesa material, i per les contínues disputesamb la seva dona, que s'oposava a desfer-se de les seves possessions, el 10 de novembre de 1910, amb un petit bagul en el qual va ficar la seva roba blanca i uns pocs llibres, Tolstoi, acompanyat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tolstoi
  • Tolstoi
  • Tolstoi
  • Tolstoi
  • Tolstoi
  • Tolstoi
  • León tolstoi
  • León Tolstoi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS