Trabajo de etica

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (849 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 25 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
EXERCISIS de fernando SAVATER: “ ÉTICA PARA AMADOR”

1.Resumeix breument el text:

En el seu medi natural, cada animal sap perfectament el que es bó, i el que es roïn, no ni han animals bons,ni animals roins, cada ú actua segons el seu “instint de supervivència”. En aquest text ens conta l'història dels tèrmits.
Els tèrmits són uns animals que viuen en África, i que construixen unsformiguers molt grans, ja que elles són molt dèbils necesiten “una casa” forta i dura, per a que els seus enemics no les puguen atacar. Però a vegades, eixos formiguers es derrumben, i lestermites-obreres es dediquen a reparar-lo rapidament, m'entrestant les formigues-soldats ixen a la espera de les formigues enemigues, encara que no poden fer res, ja que no tenen ni la mateixa força ni la mateixagràndaria, intenten frenar-les, per a que les tèrmites-obreres puguen reparar el formiguer. Quan aquestes acaben, tanquen el formiguer, i deixen fora a les altres formigues que han estat lluitant. ¿noseria just dir que són valentes?.
En aquest text també mos parla d'Héctor, el millor guerrer de Troya, que está esperant a Aquiles, el seu enemic. Encara que Héctor sap que Aquiles és molt més fort ique probablement va a matar-lo, ell va a cumplir amb el seu deure, que consisteix en defendre a la seua familia i als seus ciutadans, tot el món sap que Héctor es un heroi, però es Hèctor un heroi dela mateixa manera que les termites-soldats? Al fi i al cap, fan el mateix.
Però la gran diferéncia es que els animals estan programats per a fer una cosa, en canvi els humans som lliures d'elejir,per aixó pensem que Héctor es molt més valent que una térmita-soldat. En cara que sóm lliures, el nostre programa cultural es determinant: és a dir que s'ens inculquen des del bressol unes fidelitats ino unes altres.

2.Per que no podem dir dels tèrmits que són valents i sí que ho podem dir d'Hèctor?

Perque els tèrmits no son lliures, no tenen llibertat ja que estan programats per a fer...
tracking img