Treball balls de saló

Páginas: 12 (2956 palabras) Publicado: 5 de junio de 2015
BALLS DE SALÓ

ORIGENS
Els balls de saló són un conjunt de balls que es ballen en parella, amb coordinació i seguint el ritme de la música.
Els seus orígens eren merament lúdics i populars sense cap coreografia preestablerta i que s'aprenien de la mateixa manera que ara a les discoteques. A causa de una repercussió social va donar lloc a la creació de sales específiques que amb l’ajut d’unaorquestra i un pavelló adequat van facilitar la seva pràctica. En l'actualitat es practiquen també com a modalitat esportiva en competicions organitzades i reglamentades per federacions nacionals i internacionals.

Pasdoble
Es coneix com a pasdoble el ball originat a Espanya cap a 1533 i 1538. Utilitzat a diverses regions per a la celebració d'esdeveniments i revetlles. També es creu que aquest ballva poder originar-se a França com pas-redouble, tocat per bandes per a marxes militars des de 1780.
La posició de la parella en el pasdoble és igual a la de tots els balls de saló i el seu ritme bàsic és molt simple: un pas per temps i s'ha de romandre tot el temps amb els cossos en paral·lel i amb la mà esquerra i dreta de l'home i la dona unides.

Txa-txa-txa
És un ritme originari de Cuba creatpel compositor i violinista havaner Enrique Jorrín a partir del danzón i el son en 1953.
Els danzons eren interpretats tan sol per instruments, mentre que Jorrín li va introduir les veus dels músics cantant per donar-li més potència. Va agradar tant que va decidir independitzar-lo del danzón i ho va nombrar “txa-txa-txa”.
La instrumentació del va ser presa del danzón i del son; Timbals, piano,baix elèctric, la flauta i una secció de violins.

Vals vienès
Els orígens del Vals vienès daten dels segles XII i XIII, i es troben en els balls anomenats “Nachtnaz” i “Ländler”. Les primeres melodies del Vals vienès daten en 1770. Va ser introduït a París en 1775, però va transcórrer un cert temps fins que va arribar a ser popular. En 1813, Mr.Byron va condemnar el Vals vienès per ser un ballimmoral, ja que amb els seus ràpids girs de parelles va commocionar a la societat del seu temps. En 1816 el Vals vienès va ser acceptat de nou a Anglaterra, però hi havia cert rebuig cap a aquest ball. En 1833, es va permetre a les dones casades ballar aquest ball, es deia que era massa immoral per ser ballat per senyoretes.
Es va convertir en el ball de saló per excel·lència al segle XIX i va mantenirla seva posició destacada fins i tot després de la introducció del jazz al segle XX. Va ser popularitzat en el segle XIX gràcies als compositors vienesos “Johann Strauss el Major” i “Strauss el Jove”, coneguts com els reis del vals.

Merengue
És un ball de la República Dominicana d'ascendència africana. Els instruments clau en el ritme són la tambora i el guayo, i la majoria de lletres es basenen l'equívoc i en el joc eròtic, sovint amb un punt de masclisme.
Existeixen diverses versions sobre el seu origen: hi ha qui troba les seues arrels en ritmes com ara la tumba, la calenda i la chica, i hi ha qui el relaciona amb la mangulina, l'upa havanera, la dansa portorriquenya, o la llegenda d'un heroi ferit durant una batalla.

Rock
Prové principalment del blues, del rhythm and blues i delcountry, però també del gospel, pop tradicional, jazz i folk. Totes aquestes influències combinades en una simple estructura musical basada en blues "que era ràpida, dansable i encomanadissa".
Vora mitjans del segle XX, una sèrie de músics, grups i solistes van revolucionar el món de la música amb l'acceleració dels ritmes del blues. Entre ells, Elvis Presley passaria a ser reconegut com el rei delrock.
La història del “rock and roll” neix als Estats Units a finals de la dècada dels 40. Les arrels del nou gènere podem trobar-les al blues, una música negra nascuda a finals del segle XIX com a crit d'alliberament per part dels esclaus africans.

Salsa
La salsa és un ball afro-caribeny que neix de a partir de distintes modalitats de música ballable pròpies de l'Amèrica Llatina amb el jazz....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • balls de saló
  • balls
  • Balls
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS