treball de recerca

Páginas: 7 (1603 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2014
Les icones de la moda


Per començar aquesta secció, cal esmentar abans que gran part de la població d'avui dia ens deixem influenciar pel "look" d'aquells als qual admirem, i, que la majoria de les vegades, no som conscients de, veritablement, que és el que marca l'estil de cadascú.
Per aquest motiu, també és important saber que una icona de la moda és un personatge públic que per la sevaimatge personal, i determinat estil a l'hora de cuidar el seu aspecte, ha marcat i provocat que un gran nombre de persones imitin la seva estètica, i que artistes i cases de moda s'inspirin en ells. Normalment, s'ha tractat de persones vinculades al món de l'espectacle i de l'alta societat.

Icones de la moda en el món del cinema

A la llista de les icones del món del cinema hi podem trobarnombroses persones que han intervingut en l'evolució de la moda, però a continuació es citen aquelles indivídues que han marcat un abans i un després.
Com a principals icones del món cinematogràfic trobem a: Audrey Hepburn, qui va ser el principal exponent del glamour casual, que no ha deixat d'estar de moda; Marlene Dietrich, l'estil de la qual androgin, va posar de moda l'ús de peces masculines(com l'esmòquing), per part de les dones; Veronica Lake, del qual el seu icònic pentinat platí, denominat “Peekaboo”, ocultant-li un ull, va ser universalment imitat; I Marilyn Monroe, icona de la feminitat estètica i estilística, que ha influït a moltes artistes.



Audrey Hepburn Marlene Dietrich Veronica Lake Marilyn Monroe


Icones de la moda en el món de la societatEn aquest apartat destaquen dues grans icones de la moda que van marcar un punt molt important en la seva època:

Jacqueline Bouvier Kennedy, va idear diversos dels vestits que va lluir quan es va convertir en Primera Dama dels Estats Units. Sovint va treballar amb el seu amic, el dissenyador Oleg Cassini, qui la va ajudar a desenvolupar la seva estètica basada en els brisos confeccionatsantigament a Grècia i Egipte. Ella va destacar pels seus vestits de colors sòlids, els seus vestits sense mànigues, els seus casquets i les seves grans ulleres de sol conegudes com “lunettes”.
I Diana de Gal·les, per la seva imatge carismàtica va ser un referent d'estil i d'elegància.


Jacqueline Bouvier Diana de Gal·les


Icones de la moda en el món musical

En Estats Units, alsanys 60, es va donar un moviment de contracultura regit per un pensament basat en l'amor lliure, la pau, l'anticonsum i una consciència ambientalista.
Per aquest motiu, en aquesta època, van sorgir uns seguidors d'aquesta revolució, els hippies, i es va convertir en una moda seguida per molts joves en EE.UU. que podien no compartir els seus ideals.
Una icona a destacar d'aquest corrent és JanisJoplin, que vestia peces de vestir folgades, grans estampats,ulleres rodones i grans, collarets llargs, polseres acolorides, pantalons o texans de “bota campana”, l'ús d'elements que evocaven a la natura, vestits i faldilles llargues fins als peus, sandàlies, bambes de la marca “Converse” (específicament els Chuck Taylor, que van ser característiques durant la dècada dels 60 i 70), i, sobretotels cabells llargs, ja fossin ondulats, llisos o arrissats.
A mitjans de la dècada dels 70 van aparèixer uns joves anglesos que van protestar contra el sistema del qual es sentien exclosos. Aquests joves van ser les icones del moment, els Sex Pístols i altres grups amb els mateixos ideals, que van revolucionar la moda amb els seus texans trencats, les samarretes grans i botes. També, MalcolmMcLare, el seu mànager, va potencialitzar aquesta postura i va incorporar les “tachuelas” a la roba, les cadenes, les crestes i els ganxos.


Janis Joplin Sex Pístols Malcolm McLare

Donem pas al món gòtic que neix a principis dels anys 80. Les icones més representatives d'aquest moviment van ser els components de les bandes Bauhaus i The Cure, els cuals van marcar la següent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de recerca
  • Treball recerca
  • Treball De Recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • TREBALL DE RECERCA
  • treball de recerca
  • Treball de Recerca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS