Treball Final Psico 1 2 5

Páginas: 29 (7015 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2015

Psicologia del Treball
LA MOTIVACIÓ A L’ENTORN LABORAL
Universitat de Barcelona – Relacions Laborals











Professor:
Enric Net Camats
Alumnes:
Joan Mas Torres
David Pérez Garrido
Cristian Ruíz
19/12/2014
Índex

1.Elecció de la Motivació com a tema a desenvolupar pàg.3
2.Introducció pàg.4
3.Part teòrica pàg.5
3.1.El concepte de motivació pàg.5
3.2.Maslow pàg.6
3.3.McCllelland pàg.73.4.McGregor pàg.8
3.5.William Ouchi pàg.9
3.6.Adams pàg.9
3.7.Blake i Mouton pàg.10
3.8.Frederick Herzberg pàg.11
3.9.Vroom pàg.13
3.10.Albert Bandura pàg.14
3.11.Khan i Katz pàg.15
3.12.Likert pàg.16
3.13. Argyris pàg.17
3.14.Locke (1960’s) pàg.18
4.Part pràctica pàg.19
4.1.Hipotesis pàg.19
4.2.Metodologia pàg.19
4.3.Fases de l’aplicació pàg.19
4.4.Resultats de la recercapàg.20
4.5.Entrevista pàg.23
4.6.Conclusions i dificultats pàg.24
5.Conclusions de l’aprenentatge pàg.24
6.Annex pàg.26
6.1 Enquesta. pàg.26
6.2 Resultats de l’enquesta en forma de percentatges. pàg.27
6.3.Entrevista pàg.28
7.Bibliografia pàg.29
8.Webgrafia pàg.29
Elecció de la Motivació com a tema a desenvolupar
A l’hora de triar un concepte a desenvolupar dels que se’ns han exposat a classeens hem decidit pel concepte de la motivació, degut a que pensem que en l’àmbit laboral és un element bàsic per a que una empresa funcioni el més eficient possible donats uns recursos determinats. És un element que es troba de forma implícita en els treballadors, d’aquest element depèn que el rendiment final de l’empleat sigui millor o pitjor.
És un concepte que en moltes organitzacions no es téen compte, està infravalorat, és per això que en moltes empreses aquesta resta d’importància deriva en males condicions laborals pels empleats, com per exemple: una jornada laboral que no s’ajusta a la remuneració que hauria de tenir, un lloc de treball que no compleix els requisits mínims per poder portar a terme la tasca encomanada o la privació dels festius que potser li correspon altreballador. Aquest fet no és contraproduent només pel treballador, sinó que també afecta a l’empresa de forma negativa. El treballador al no sentir-se valorat, útil, el que farà és no prendre’s el treball com una cosa important, li restarà importància i donarà prioritat a altres coses, el que farà que el seu rendiment disminueixi.
Podem interpretar que la motivació laboral es necessària per aconseguirels objectius i fites proposades. Com diu Jim Ryum1 ”la motivació ens impulsa a començar i l’hàbit ens permet continuar”, això vol dir que la motivació és una eina essencial per desenvolupar les nostres tasques d’una manera còmoda i amb eficiència. L’hàbit i el treball diari ens dona forces per continuar.
Introducció


A continuació es desenvoluparà una primera part, en la que s’explicarà el ques’entén de forma generalitzada pel terme motivació i seguidament s’exposaran una sèrie de personalitats que han treballat en l’estudi de la motivació, i que han desenvolupat diverses teories que expliquen per exemple: com sorgeix, perquè sorgeix, o l’aplicació que té en l’àmbit laboral. Per altre banda desenvoluparem una part pràctica que consistirà en una enquesta i una entrevista per veure elque realment pensen els treballadors d’una empresa determinada per observar les diferents opinions dels empleats, i d’aquesta forma observar si realment es porten a terme per part dels líders de l’empresa, accions que permetin al treballador portar la seva feina en les millors condicions possibles. Compararem les diverses teories estudiades sobre la motivació amb la realitat laboral que es viu al’actualitat i així poder treure unes conclusions especifiques sobre els drets dels que gaudeixen.
Part teòrica
El concepte de la motivació
La motivació la podem definir com el sentiment que es manifesta en una persona quan sorgeix una necessitat i es marquen uns objectius, és el que impulsa a la persona, el que dirigeix el seu comportament per tal d’assolir el repte plantejat i satisfer la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Presentación Psic Final 1 Delirios
  • Psico tema 1 2 3
  • Final procesos 2 1
  • analisis final 2 capitulo 5
  • Parcial De Psico 1 Promocion Unidad 1 Y 2
  • PROYECTO GASTRITIS FINAL 5 1
  • 2 CLASE ok 5 1
  • ACTIVIDAD El Teclado1516 5 1 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS