TREBALL SOBRE L'OIT

Páginas: 7 (1528 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2015


Índex

1. Quins són els orígens de la OIT? 4
2. Quina és la seva funció 6
3. Els objectius de la OIT 7
4. Quins són els quatre objectius estratègics del programa de treball docent 8
5. Explica breument tres convenis de la OIT que hagin ratificat a l’estat espanyol 9
6. Fonts d’informació 11

1. Quins són els orígens de la OIT?
L'Organització Internacional del Treball va ser fundada el 1919 enel marc de les negociacions que es van obrir en una Conferència de Pau realitzada primer a París i després a Versalles en finalitzar la Primera Guerra Mundial.
Les negociacions van tenir la particularitat de ser realitzades entre els governs, els sindicats i la patronal, que van prendre com a base l'Associació Internacional per a la Protecció Legal dels Treballadors que havia estat fundada aBasilea el 1901 per a establir la Constitució de l'Organització Internacional del Treball, adoptada per la Conferència de Pau de París i inclosa en la secció XIII del Tractat de Versalles.
L'Organització Internacional del Treball es va organitzar des d'un principi amb un govern tripartit, únic en el seu gènere, integrat per representants dels governs, els treballadors i la patronal, que van escollircom a primer Director General el francès Albert Thomas.
Entre 1919 i 1921 l'OIT va sancionar setze convenis internacionals del treball i divuit recomanacions i el 1926 es va introduir un mecanisme de control, encara vigent, pel qual cada país havia de presentar anualment una memòria informant sobre l'estat d'aplicació de les normes internacionals. Amb la finalitat d'examinar aquestes memòries es vacrear també la Comissió d'Experts, integrada per juristes independents, que cada any presenta el seu informe a la Conferència.
El 1944, quan encara la guerra no havia acabat, la Conferència Internacional del Treball a Filadèlfia va aprovar la Declaració de Filadèlfia que es va integrar com un annex a la Constitució, fixant els principis, fins i objectius de l'OIT. En 1948 es va adoptar el Convenisobre Llibertat Sindical Nº 87. L'OIT té com a objectius les millores de les condicions de treball en els països membres, mitjançant promulgació de normatives internacionals i convenis relatius a diverses qüestions (salaris, edat mínima de treball, llibertat d'associació sindical).
Entre 1948 i 1970, durant la direcció de l'estatunidenc David Morse, a causa del procés de descolonització es vaduplicar el nombre d'estats membres de l'Organisme, quedant en minoria els països industrialitzats. L'OIT va ampliar les seves activitats quintuplicant el pressupost i quadruplicant el nombre dels seus treballadors. El 1960 es va crear l'Institut Internacional d'Estudis Laborals i el 1965 el Centre Internacional de Perfeccionament Professional i Tècnic, amb seu a Torí. El 1969, amb motiu del seucinquantenari, fou guardonada amb el Premi Nobel de la Pau pels seus treballs en la cooperació internacional en el camp del treball.
El 1977 Estats Units es va retirar de l'OIT causant una crisi pressupostària a causa de la disminució automàtica del pressupost en un 25%, problema que no fou controlat fins al seu reingrés en 1980.
Durant la dècada del 1980 l'OIT va ocupar un paper decisiu en eldesenvolupament del Sindicat Solidaritat dirigit per Lech Walesa, aplicant el Conveni sobre la Llibertat Sindical (1948). Finalitzada la Guerra Freda i enfront del procés de globalització i deterioració dels drets laborals arreu del món, l'OIT ha assenyalat la necessitat de donar prioritat al compliment de les Normes i Principis i Drets Fonamentals en el Treball garantits pels vuit convenis fonamentals:llibertat sindical, negociació col·lectiva, abolició del treball forçós, abolició del treball infantil i eliminació de la discriminació en matèria d'ocupació, destacant els conceptes d'ocupació decent i democratització de la globalització.
La OIT té un programa especialitzar en el treball infantil, el Programa internacional per l'eliminació del treball infantil (IPEC).






2. Quina és la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball pspice sobre conmutació
  • Treball Sobre Corsaris
  • Treball Sobre Auschwitz (Castellà)
  • TREBALL SOBRE EL GRAFÈ
  • Treball sobre frankenstein
  • Treball Sobre Epicuro
  • Treball sobre Venus
  • treball sobre biotecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS