Treball

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 16 de abril de 2012
Com s’organitza el Sistema públic de serveis socials?
El Sistema públic de serveis socials s’organitza en serveis socials bàsics i serveis socials especialitzats.

Serveis socials bàsicsS’ofereixen des de les àrees bàsiques de serveis socials, que són el punt d’accés al Sistema de serveis socials més immediat i proper a la persona usuària. Inclouen els serveis següents:
► Informació,orientació i valoració de necessitats
► Ajuda a domicili i servei de teleassistència i telealarma
► Acolliment residencial d’urgència
► Menjador social
► Centres oberts per a infants i adolescentsEstan a càrrec d’equips de professionals de diverses disciplines. Ofereixen atenció, orientació i assessorament sobre tots els serveis i prestacions als quals es pot accedir. També poden promoure mesuresd’inserció social i laboral, i de prevenció i atenció a maltractaments. Tramiten les prestacions econòmiques d’urgència social, les prestacions econòmiques d’àmbit municipal i comarcal, i les altresque els siguin atribuïdes. Els municipis de més de 20.000 habitants tenen competències en serveis socials bàsics.

Serveis socials especialitzats
Donen resposta a situacions i necessitats querequereixen tecnologies o recursos molt específi cs. Un equip de professionals diagnostica i valora cada cas. Els serveis socials especialitzats s’organitzen en municipis de més de 50.000 habitants i encomarques.

12 Llei de serveis socials Llei de serveis socials 13
Qui fi nança els serveis socials?
Els serveis socials bàsics són fi nançats pels ajuntaments i la Generalitat de Catalunya. Elsserveis socials especialitzats són fi nançats per l’ajuntament, la Generalitat o entitats privades reconegudes o concertades per l’Administració de la Generalitat. La persona usuària pot haver decontribuir a pagar alguns serveis, com per exemple, la teleassistència i els serveis d’ajuda domiciliària. En aquest cas, la Generalitat fi xa la quantitat del copagament.

On trobar tota la informació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • TREBALL
  • Treball E

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS