Trec manga comic

Páginas: 44 (10996 palabras) Publicado: 7 de abril de 2011
1
INTRODUCCIÓ

Quant estava a quart d’ESO, ens van començar a dir que si el batxillerat, que si mòduls, que si cursets... i la paraula TREC, va ser d’aquelles la més familiar, per ser el maldecap de molts dels meus amics que ja cursaven segon de batxillerat. Doncs bé, ara és el meu torn de explicar perquè he escollit el meu tema de treball de recerca, còmic oriental i occidental.

De sempreque a mi m’han apassionat els còmics i el món que els envolta, la ciència-ficció, el cine negre, l’intriga, les trepidants aventures de Conan el Bárbaro, etc., però era petit i molt innocent, ja que passat un temps, de sobte, un dia, hem vaig adonar que ja no hi havien mes còmics, i resulta que m’havia estat llegint els còmics del meu pare de fa 30 anys; així que un dia vam anar a comprar còmics inomés hi havia una estanteria d’europeus i una altre d’americans, la resta de la botiga estava plena d’uns llibrets gruixuts i amb un dibuix que a mi no m’agradava gens, el manga. Fins aquell dia només havia vist manga per la televisió, Bola de drac, Doraemon, Trigun, Ranma ½ i poca cosa més, aleshores vaig comprar-me el primer manga, el numero 1 de Ranma, primer i últim, em vaig avorrir i nom’agradaven gens aquelles persones tan semblants amb els ulls tan grans i rodons, amb aquell argument tant complicat i, de fet, el vaig tornar, i vaig seguir mirant anime per la TV.

Al passar el temps em vaig desempallegar del món dels còmics i els anime, però va ser al veure les pel·lícules Sin City i 300 el que em va fer reaccionar i reenganxar al món del còmic i de sobte vaig recordar el que emva passar amb en Ranma i els manga. Vaig anar a la biblioteca i em vaig llegir tot el material de Frank Miller que vaig trobar i influenciat per la meva parella vaig començar un altre manga, Naruto, i em vaig avorrir ràpid. Aleshores estava a 1r de batxillerat i s’em va ocórrer fer el TREC de dos estils de còmic completament diferents i intentar comprendre el per què d’aquells ulls tan grans, o perquè tantes vinyetes petites i a sobre llegir-m’ho al revés, de dreta esquerra, i totes aquestes coses que sempre he considerat absurdes i innecessàries i que el vertader art del còmic resideix en autors occidentals.

Els meus objectius són: comparar els dos estils ( manga i occidental ) no per veure quin es millor, sinó, per entendre millor el que no se del còmic oriental, fer un repàs a leshistòries d’aquests arts, i m’he proposat dibuixar un còmic occidental i mostrar els passos mes essencials per poder realitzar una historieta i que no es perdi el còmic de tota la vida, en el nostre país em refereixo, i investigar tot el món dels manga i intentar dibuixar algunes pàgines d’aquest nou estil per fer-me una idea del que li passa pel cap a un autor nipó al dibuixar un manga.

A mim'ha servit per adquirir més experiència alhora de dibuixar i he aprés i profunditzat en l'art del manga.

Espero que el meu TREC m’obri els ulls i la ment cap al art del còmic oriental i a la pràctica del dibuix i creació de còmics occidentals.

1
HISTÒRIA DEL CÓMIC OCCIDENTAL.
[pic]

1.1 Què entenem per a còmic:

Un còmic o historieta il·lustrada és una narració realitzada amb imatgesordenades de tal manera que segueixin una seqüència d’il·lustracions que representen una historieta (és diuen còmic pel simple fet que el primers còmics eren historietes còmiques), narració o qualsevol informació amb una funció estètica on cada autor hi deixa la seva impressió estètica.

El dibuixant i teòric del còmic Will Eisner ( de nom autèntic William Erwin) va néixer a Brooklyn el 6 de marçde 1917 va crear una de les series de còmic més venudes i conegudes a EEUU i Europa, The Spirit i és molt reconegut en el mon del còmic, i el defineix com a art seqüencial, és una manera de dir que cada vinyeta és una obra d’art.
[pic]
The Spirit de Will Eisner.
Orígens del cómic:
Els còmics van sorgir, precedits d’una llarga tradició de narrativa combinada amb imatge a Europa, totes les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comic manga master
  • Reseña breve del manga, cómic japonés
  • Del comic al manga
  • Monografia Comic Y Manga
  • comic historieta y manga
  • A los trece
  • a los trece
  • A Los Trece

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS