Trimalchio

Páginas: 2 (342 palabras) Publicado: 11 de enero de 2015


CENA TRIMALCHIONIS
Trimalchio és un personatge a la novel·la romana El Satiricó de Petronius. Ell surt al capítol anomenat Cena Trimalchionis (El Sopar de Trimalchio) en el que Encolpius iAgamemnon són convidats entre altres.
Trimalchio és un llibert que, per mitjà de la dura feina i la perseverancia, ha aconseguit poder i riquesa. El seu nom complet és Gaius Pompeius TrimalchioMaecenatianus. La seva dona Fortunata, era una prostituta. Trimalchio és conegut per fer festes de sopars extravagants, on els seus criats portaven delicies exòtiques, com porcs amb ocells vius cosits a dinsde l’estòmac per representar els signes del zodiac. El Satiricó té una descripció de la tomba de Trimalchio, que és molt aparatosa i extravagant. Aquesta tomba anava a ser disenyada per un constructorde tombes molt conegut anomenat Habinnas, que va ser un dels convidats al banquet de Trimalchio. Ell sempre intentava impresionar els seus convidats, al final de cada banquet, Trimalchio i els seusconvidats, ja borratxos, feien una representació fent veure que estaven al seu funeral.


GERRES AIGUA I VI
Normalment els romans no bebien aigua de la pluja, bebien la dels manantials i la delsrius. Abans de beure-la la bullien per a depurar-la. Alguns estudis creuen que dipositaven l'aigua a unes copes amb un fons ample i pla que servia per a que les impureses es quedessin al fons. Elsgerros de fusta funcionaven millor per a fer aquest procés.

Diferents tipus de recipients:
-Cràtera o cyatus: recipient que conté el vi barrejat amb aigua amb una cullera gran per extreure la barreja.-Sacculus linteus o colum nivarium(colador ple de neu): colador per filtrar les impureses que tenia el vi conservat a ànfores.
-Copes (pocula):nom genèric per a les copes, que tenien formes, colorsi materials diversos (or, plata, vidre).
-Recipient d'aigua calenta(caldarium) i vi (oenophorum): els romans no bebien el vi pur, aquests recipients contenien l'aigua i el vi per ser barrejats i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS