tuyo o mio?

Páginas: 4 (899 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2014
Alex Gómez


TREBALL

SANT JUST I PASTOR
L'església dels sants Just i Pastor és una església gòtica situada a la plaça del mateix nom del Barri Gòtic de Barcelona, i dedicada als sants Just iPastor. Va ser construïda sobre els fonaments de l'anterior temple romànic. És un dels exemples singulars de l’arquitectura religiosa del gòtic català del segle XIV
, tant per la tipologia de laplanta i solucions estructurals, com per la seva evolució constructiva, cronològica i funcional, i pels seus valors històrics singulars i excepcionals.
Tot i que la tradició la fa remuntar al segle IV,està documentada des del 801 quan el rei franc Lluís el Piadós n'impulsà la reconstrucció, i l'advocació actual als Sants Just i Pastor està testimoniada des del segle X Va ser cedida pels almoiners deMir, el 985, a la catedral amb tots els béns, delmes, primícies i drets parroquials. A la seva demarcació parroquial s'hi situaven el Palau Reial i moltes residències nobles de la ciutat, quecol·laboraren a la construcció de l'església.

SANTA ANNA

Santa Anna de Barcelona és una església i antic monestir amb claustre i sala capitular, vinculat a l'Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem des delsegle XII, i situat al carrer de Santa Anna de Barcelona, prop de l'actual plaça de Catalunya. El conjunt dóna nom al barri de Santa Anna, un dels integrants del barri Gòtic. L'església romànica vaser declarada monument nacional l'any 1881 i ha estat declarada Bé Cultural d'Interès Nacional.

SANTA ANNA



SANTA ÀGATA

La capella de Santa Àgata de Barcelona és un edifici gòtic de l'any1302, situat a la plaça del Rei al centre del barri Gòtic barceloní. Actualment, el Saló del Tinell i la Capella de Santa Àgata formen part del Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona.
Va serconstruït pel rei Jaume II d'Aragó i la seva esposa Blanca de Nàpols per formar part del Palau Reial Major i substituir l'antic oratori que hi havia a palau.
El mestre d'obres Bertran Riquer va ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mio y tuyo
  • Lo Mio Lo Tuyo Lo Nuestro
  • mio tuyo suyto
  • Tuyo y mio
  • El Mio Entre El Tuyo
  • Lo mio es tuyo
  • Ni Tuyo Ni Mio
  • Lo Mio No Es Lo Tuyo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS