Ulisses

Páginas: 9 (2039 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
Resums del llibre d’Ulisses de català:
El saquejador de ciutats: Ulisses després de conquerir la ciutat va sortir cap a la ciutat d’Ísmaros on la saquejaren tota menys la casa del sacerdot d’Apol·lo. Van estar tota la nit bevent i menjant, al matí els grangers del poble van atacar als grecs. Ulisses va marxar ràpidament d’allà fins arribar a una illa on dos dels seus soldats havien menjat laflor de lotus i no se’n recordaven de res.
Els ciclops: Van arribar a un illot on van dormir-hi tota la nit. L’endemà Ulisses va anar a mirar si hi havia habitants allà, van arribar a una cova on hi havia formatge i ovelles. Van esperar si venia algú i al final del dia va aparèixer un ciclop en aquella cova. Van amagar-se però el ciclop els va veure i els va matar, Ulisses va aprofitar quan es vaadormir el ciclop per atacar-lo però al final no el va atacar. El dia següent el gegant va sortir de la cova i els va tancar a dins, allà Ulisses va tenir un pla, el farien emborratxar i després li clavarien l’espassa a l’ull i així va ser, però encara no podien sortir perquè el gegant barrava el pas però van fer veure que eren totes les ovelles qui passaven per damunt seu i així van poder escapar.Quan van arribar al vaixell, Ulisses va fer una bestiesa i va cridar al gegant tot fen veure la seva posició així que aquest els va tirar un pedra i després els tornar a l’illot però van poder sortir ven despresa i Ulisses va tornar a fer una tonteria i li va donar el seu nom. El gegant va demanar al seu pare Posidó que fes que no tornés mai a casa seva.
El senyor dels vents: Van arribar al’illa d’Èol on els va rebre amb amabilitat, aquest els va donar una bossa i els hi va dir que no l’obrissin fins que haguessin arribat. Quan estaven apunt d’arribar a Ítaca Ulisses es va adormir i els tripulants van començar a parlar de la bossa, la van obrir i van sortir dotze vents que van llençar els vaixells fora dels seus llocs natius. Van anar a petar a l’illa d’Èol però aquest els va fer fora.Van trobar una illa on Ulisses va fer baixar tres homes per veure que hi havia. Van anar a parar al rei Antífides i aquest els va matar. Després aquest va avisar als lestrígons i aquests van apedregar els vaixells i a la tripulació, només va quedar un, el vaixell d’Ulisses.
La fetillera Circe: Van tornar a arribar a una illa on si quedaren dos dies. Ulisses va veure un fum, però va decidir noanar-hi. Tornant va veure un cérvol i el va matar pels seus homes. Euríloc va anar a investigar el fum amb 22 homes més, però aquests no van tornar perquè els van convertir en porcs menys ell que se’n va salvar. En saber això Ulisses va voler anar cap allà, es va trobar Hermes que el va ajudar dient-li el que havia de fer quan estigués amb ella i així va ser Ulisses va fer tot el que li havia ditHermes. Després ell li va demanar que tornés els seus companys en homes. Al final Circe els va fer un bon menjar.
El regne dels morts: Ulisses i la tripulació volien marxar i van preguntar-li a Circe com tornar a Ítaca i ella li va dir que havien d’anar al món dels morts i lo que havien de fer quan estiguessin allà. I així va ser, van fer el que els havia dit Circe i els van apareixer els morts ones va trobar la seva mare que havia mort i un dels seus tripulants, després va deixar veure d’aquella sang a Tirèsias i els digué que tenien que fer quan arribessin a l’illa del déu sol per tornar sans i estalvis. Després va deixar veure la sang a la seva mare per poder parlar amb ella i també va parlar amb Aquil·les i Agamèmnon. I se’n van tornar a l’illa de Circe.
Perills de la mar: Van sortirde l’illa de Circe, i mentre estaven al mar van sentir veus d’unes dones cantant. Com que aquestes eren dolentes per no escoltar-les els tripulants es van tapar les orelles i a Ulisses el van lligar amb unes cordes fins que se’n haguessin anat. Després es van trobar amb dues roques gegants, aquestes engolien homes, i l’altre tenia un remolí que s’empassava de tot. Així que van remar tan ràpid...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ulisses
  • ulisses y el caballo de troya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS