Un Cavall Contra Roma

Páginas: 4 (946 palabras) Publicado: 11 de abril de 2012
[pic]





[pic]


I. L’Obra

Autor:

Josep Vallverdú[pic]

Títol de l’obra:
Un cavall contra Roma

Editorial:
La Galera

Data de publicació:
Primera edició: desembre del 1975Dinovena edició: Maig del 2006

Ressenya de l’autor:
Josep Vallverdú (Lleida, 1923) ha alternat la docència amb la traducció, l'assaig, la narrativa i el teatre. Llicenciat en filologia clàssica,és autor d'una prolífica i diversificada obra, especialment coneguda per les narracions destinades als lectors més joves. Destaquen, amb nombroses edicions: Trampa sota les aigües (1965), premi JoaquimRuyra del 1963, Rovelló (1969), premi Folch i Torres del 1968 i premi de la CCEI del 1970, En Roc drapaire (1971), premi Folch i Torres del 1970, En mir, l'esquirol (1978), dins la llista d'honor delpremi Andersen del 1980, o L'alcalde Ferrovell (1981), premi de la Generalitat a la millor obra juvenil, 1981. L'any 1995 l'editorial La Galera inicia la publicació de la "Biblioteca Vallverdú", ambles obres completes per a joves, dividides en 14 volums.

Ha traduït obres de Chesterton, Elliot, Graham Greene, Jean Piaget, Jack London, Martin Luther King, Stevenson, Oscar Wilde, entre d'altres.Part de la seva obra ha estat traduïda a l’èuscar, al castellà, al francès, a l'italià i al rus. Ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1990) i amb el Premid'Honor de les Lletres Catalanes (2000).

Ha estat President d'Honor del Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana i des del 2004 és Doctor Honoris Causa per a la Universitat de Lleida. És Socid'Honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

II. Contingut

II.I.Resum

A l’Aldín, el protagonista de l’història, se li escapen els cavalls a un campament dels romans. Ell decideixanar-los a buscar. Dins el campament el troba Citus, un dels guerrers més forts, l’entrega i li fan pagar car. Llavors se l’emporten amb els romans cap a Roma. Com que van en vaixell el fan remar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cavall contra Roma
  • Un Cavall Contra Roma
  • Un cavall contra Roma
  • Viriato contra Roma.
  • Un caballo contra roma
  • La Guerra De Roma Contra Cimbrios Y Teutones Y Sus Consecuéncias
  • Les Cendres Del Cavaller
  • Les cendres del cavaller

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS