Un ejemplo

Páginas: 2 (494 palabras) Publicado: 30 de abril de 2014
·Un entre tants (p. 11): té una estructura repetitiva amb la finalitat de produir la sensació que el poeta és un entre molta gent que sobreviu cada dia.

·El meu ofici és l’alegria (p. 12):“expressa d’on provenen les seues ganes de cantar, de fer poesia. Observa que al final també diu “l’amor o un odi fundador”, és a dir, que la seua poesia procedeix també de l’odi que sent per la situaciópersonal i col·lectiva de repressió.

·Un entre tants com no aguarden i lluiten (p.13). Ací el poeta, repetint el motiu d’”Un entre tants”, li dóna un matís més reivindicatiu, i afirma que la seuapoesia no contindrà “ni lliris, ni nards, ni assutzenes”

·Un entre tants, en un lloc de la Terra (p.14): s’hi posen en contrast les fites que l’home ha aconseguit amb el lloc on transcorre la vidaquotidiana de la gent que ha de guanyar-se el dia a dia; també s’hi suggereix que eixos progressos no aclareixen cap enigma , i que al món hi ha gent que fa una vida aparentment normal però que per dinssón morts.

·Ací em pariren i ací estic (p.15). Què canta: veritats, mites, amor, els amants, coses que van i vénen. Dubta si el que fa és bona poesia.

·És com un ball, inefables els girs(p.16). Estructura repetitiva. El ball al qual es refereix se suposa que és, de manera figurada, el paisatge que ofereix la vida de postguerra.

·Hi ha la fam, la precarietat (p.17). Contrasta “la fam ila precarietat” amb altres mostres que sembla que no són conscients de com viu la gent.

·Un entre tants (p.18): torna a repetir el sintagma “Un entre tants”, ara en un poema de versos de quatresíl·labes. El poeta és “irat i tendre,/bel·ligerant”, perquè parlarà d’amor i de lluita.

·Hi ha la sang, densa, en una allau (p.19): poema sarcàstic. Malgrat els intents de controlar-lo amb unsentiment religiós. Nota humorística al final: “Sols us demane que al remat/ixca tan dolç com ha entrat”.

·Creixen els fills, el futur de la pàtria (p.20): poema basat també en la repetició d’un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ejemplo
  • ejemplo
  • ejemplo
  • EJEMPLO
  • el ejemplo
  • ejemplo
  • Ejemplo
  • EJEMPLO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS