Unions desmuntables

Páginas: 6 (1273 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2015
Unions desmuntables:
-Cargol passant amb femella, el cargol passant travessa les peces i la femella s'enrosca en la part del cargol que sobra. Cargol d'unió, s'enrosca en una de les peces que cal unir. Enroscant, les dues peces roscades que s'uneixen entre si.

-La femella o també anomenades rosca, és la part que junt amb el cargol formen la unió caragolada Per tant, les característiques d'aquestes dues parts han de ser iguals, per poder assegurar la unió caragolada.
La femella té característiques visibles què les defineixen, entre aquestes destaquen, el pas de rosca, el diàmetre nominal, la inclinació de la rosca o la geometria que té el filet:
El pas de rosca: és la distància que existeix entre dos filets, quan s' efectua un gir de 360º, el caragol s' endinsa tota la distànciaque té el pas.
El diàmetre nominal: és el diàmetre major (des d' un fons a un altre oposat) de la femella.
La inclinació de la rosca: l' enrotllament del filet del caragol, determina el sentit i per tant la inclinació, si aquest comença d' esquerra a dreta, la rosca serà dreta (és la més comú), mentre que si comença de dreta a esquerra, la rosca serà d' esquerres.
La geometria del filet: aquestageometria diferència les rosques per la disposició dels filets existeixen molts tipus, entre aquests destaquen: rosca quadrada, de dent de serra, trapezial, triangular, rodona, ACME mètrica , entre altres.

-Femella autoblocant. Limita la possibilitat que una roda giri lliure respecte a l'altra segons un tarat fix predeterminat, és a dir, només s'anul·la part de l'efecte diferencial.
-Femellacega. La base te forma d’hexàgon y la seva part superior te forma de cúpula, empleada per cobrir l’extrem d’un pern.

-Les volanderes són unes peces en forma de corona circular que, posades sota d’un cargol o d’una femella, evita el fregament directe amb la peça que subjecten i en reparteix la pressió. S'escullen per la mida del diàmetre i el model.

-Cargols autoroscants tenen la majorpart de la seva canya cilíndrica i l'extrem en forma cònica. De cap pla, oval, arrodonida o chata. La rosca és prima, amb el seu fons pla, perquè la planxa s'allotgi en ell. S'usen en làmines o perfils metàl·lics, perquè permeten unir metall amb fusta, metall amb metall, metall amb plàstic o amb altres materials. Aquests caragols són completament tractats (des de la punta fins al cap) i les sevesvores són més afilats que el dels caragols per a fusta.

-Espàrrec. He buscat definicions o explicacions però no he trobat res.




Mides normalitzades de rosques :
-Rosca mètrica està basada en el Sistema Internacional d'Unitats i és una de les rosques més utilitzades en la unió desmuntable de peces mecàniques. El joc que té en els vèrtexs de l'acoblament entre el caragol i la rosca permetel greixatge. Les dades constructives d'aquesta rosca són els següents:
La secció del filet és un triangle equilàter l'angle val 60 °.
El fons de la rosca és arrodonit i la cresta de la rosca lleument truncada.
El costat del triangle és igual al pas.
L'angle que forma el filet és de 60 °.
El seu diàmetre exterior i el pas es mesuren en mil·límetre s, sent el pas la longitud que avança elcaragol en una volta completa.
S'expressa de la següent manera: exemple: M24x3. La M significa rosca mètrica, 24 vol dir el valor del diàmetre exterior en mm i 3 significa el valor del pas en mm.

Unions fixes :
-La reblada és un tipus d'unió fixa que s'utilitza quan s'han d'unir peces planes de poc gruix que no admeten la soldadura o peces en les quals les soldadures podrien provocar tensionsinternes en el material i deformar-lo



-L'adhesiu o cola és una substància que pot mantenir units a dos o més cossos per contacte superficial. És sinònim de cola. La seva importància en la indústria moderna és considerable.
Encara que l'adherència pot obeir a diversos mecanismes de naturalesa física i química, com ho són el magnetisme o les forces electrostàtiques, des del punt de vista...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trade unions
  • Trade Unions Argentina
  • Globalization And Impacts Of Unions In Canada
  • Trade unions in venezuela and their impact on the construction industry

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS