Uulli

Páginas: 3 (700 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2013
1. Dolç àngel de la mort..

Aquest poema pertany al món personal i íntim del poeta, Màrius Torres hi tracta el tema de la mort. El poeta fa una invocació a la mort en un moment desesperançat: “elmeu futur està sembrat de sal” o “Tinc peresa de viure demà encara“. Però no és tracta d’una poesia on la desesperança hi juga un paper finalitzador, com ho mostra el mot “gairebé” del penúltim versdel poema.

Tema: La mort

El poeta fa una invocació a la mort en un moment desesperançat: “el meu futur està sembrat de sal” o “Tinc peresa de viure demà encara“. Però no és tracta d’una poesia onla desesperança hi juga un paper finalitzador, com ho mostra el mot “gairebé” del penúltim vers del poema.

Poema format per 5 estrofes de 5 versos cadascuna menys les dues últimes, la primera de 4i l'altre de 2. En les tres primeres estrofes trobem versos d'art major i menor. La seva mètrica està composta per versos alexandrins amb hemístiquis i cesura (6+6). S’alternen versos femenins imasculins.


"dolç àngel de la Mort" personificació
“dolç àngel” sinestèsia: l’adjectiu dolç fa referència al gust no a un àngel.
“tenebra clara” oxímoron (contraposició)
“terra amarada de plors”prosopopeia (personificació)


Ús dels adverbis de temps: ara, ahir, futur, encara, demà.

2. Que sigui la meva anima

Aquest poema té tres estrofes de vuit versos tots excepte l’ultima estrofaque en té set. Aquest poema és irregular ja que podem trobar versos alexandrins, sextets, decasíl·labs i cobles. En la primera estrofa l’estructura és 12(6+6)A, 6b, 12(6+6)A, 6b, 12(+6+)A, 12(6+6)B, 6a,12(6+6)B. La rima és consonant i en el primer, tercer, cinquè i setè vers és masculina, ens els altres la rima és femenina.
En la primera estrofa l’autor demana que vol que la seva ànima sigui lacorda d’una guitarra per a que el destí no el pugui destençar mai i estigui sempre firme i no deprimit. Vol estar sempre segur i no deixar-se vèncer encara que passi molt temps. En l’estrofa següent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS