Va Vis Et Deviens

Páginas: 4 (908 palabras) Publicado: 13 de abril de 2015
PEL·LÍCULA: VETE Y VIVE

Solomon, el protagonista d’aquesta pel·lícula, és un nen de mare cristiana que viu en un campament de refugiats a Etiòpia. Aquesta, l’envia a Israel doncs considera que allàtindrà millors condicions de vida i més oportunitats. Per anar fins allà, es fa passar pel fill d’una etíop jueva, que mor no gaire més tard. Quan això succeeix, és adoptat per una família francesade Tel Aviv. Per sobreviure, ha de guardar el seu “secret”, doncs sap que si descobreixen la seva verdadera identitat l’enviaran de nou a Etiòpia. És un immigrant, està en un país i cultura diferentsal seu i ha d'emmotllar-se a això, ja que ell va abandonar el campament de refugiats amb el consell de la seva mare: vés-te’n i viu. Així que Shlomo ha de fer-se passar per jueu encara que,internament, seguís sent cristià. Finalment, en un moment crític de la seva vida explica la seva veritable història, en sentir-se desemparat després de rebre una pallissa i, on es rebel·la davant la sevasituació d'immigrant. Això fa que ho expliqui al rabí, en qui realment confia i qui l’ha ajudat a escriure cartes a la seva mare biològica, fent-li veure el seu sentiment cristià.
En aquesta pel·lícula veiemcom Shlomo ha de donar a veure una identitat falsa, que no es la seva, cosa que causa que tingui nombroses crisis personals i existencials donat que no pot ser ell mateix. Està amagant la sevaverdadera identitat a ulls de tothom ja que es un perill anunciar que no es jueu. Solomon, es realment un noi cristià i no es orfe, sinó que una dona jueva es va fer passar per la seva mare per a donar-liuna millor vida.
Shlomo aprèn la cultura jueva, fa les cerimònies jueves, parla d’una família jueva falsa ja que la seva es cristiana, etc. Durant tota la infància i l’adolescència, el protagonistareprimeix la real identitat que porta a dins i que contínuament desitja poder mostrar i ser acceptat tot i aquesta.
Al principi, la família de acollida mostra molt interès per les seves creences i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • visa
  • Visado
  • Visa
  • Visa
  • Visa
  • Visas
  • Visado
  • visa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS