Vghjk

Páginas: 3 (539 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2013
La Creu Roja

El Moviment Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, més conegut com a Creu Roja, és un moviment humanitari internacional que aplega al voltant de 97 milions de voluntarisarreu del món[1] que va ser fundat per protegir la vida humana i la salut, per garantir el respecte a tots els éssers humans i per prevenir i alleujar el sofriment humà, sense cap tipus dediscriminació basada en la nacionalitat, raça, gènere,creences religioses, classe social o opinions polítiques.
El terme Creu Roja Internacional, que de vegades encara té una certa utilització, no és adequatperquè actualment no hi ha cap organització amb aquest nom. El Moviment està format per diverses organitzacions, jurídicament independents entre si, però unides al Moviment a través d'uns principisbàsics comuns: els objectius, els símbols, els estatuts i els òrgans de govern.
La FICR així com, les distintes Societats Nacionals realitzen la seva labor davant de set principis fonamentals queregeixen les actuacions d'aquesta organització.
Proclamats a Viena en 1965, els set Principis Fonamentals creen un vincle d'unió entre les Societats Nacionals de la Creu Roja i de La Mitja Lluna Roja, elCICR i la FICR. Els Principis Fonamentals garanteixen la continuïtat del Moviment de la Creu Roja i de La Mitja Lluna Roja i la seva labor humanitària.
Els principis principals de la Creu Roja són elssegüents:
* Humanitat:El Moviment Internacional de la Creu Roja i de La Mitja Lluna Roja, a què ha donat naixement la preocupació de prestar auxili, sense discriminació, a tots els ferits alscamps de batalla, s'esforça, davall el seu aspecte internacional i nacional, a prevenir i alleujar el patiment dels homes en totes les circumstàncies.
* Imparcialitat: No fa cap distinció denacionalitat, raça, religió, condició social ni credo polític.
* Neutralitat: A fi de conservar la confiança de tots, el Moviment s'absté de prendre part en les hostilitats i, en tot temps, en les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vghjk
  • vghjk
  • vghjk,ljh
  • vghjk
  • vghjk

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS