victoria

Páginas: 2 (368 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
PRINCIPALS ASPECTES FORMALS
Es tracta d’una obra oberta i dinàmica on les línies compositives defineixen la sensació de dinamisme. La utilització de la tècnica dels draps mullats permet,conjuntament amb la composició, augmentar el grau de dramatisme. Aquest dramatisme és propi del grec hel·lenístic. Aquesta obra va acompanyada d’una grandiositat pròpia de les obres del mateix període.
Lavictòria va vestida amb un jiton, molt fi i transparent lligat amb un nus sota el pit. Tota la vestimenta s’enganxa al cos seguint la mateixa direcció que les ales. El recolzament de la cama dreta iels plecs de la roba accentuen, encara més la percepció d’una escultura lluitant contra el vent. Aquesta obra, doncs, recull les principals característiques de l’època hel·lenística: Trenca amb laserenitat i l’equilibri aconseguit a través del cànon clàssic, predomini de les emocions, ja que té una gran càrrega dramàtica, predomini de les composicions obertes i dinàmiques, gran importància delsconjunts escultòrics, la gran importància dels temes anecdòtics o fets històrics i s’intenta buscar la complexitat tècnica. El seu dramatisme es representa a través del tractament de la roba. Per unabanda els plecs prens d’harmonia i plasticitat i per altra, la utilització de la tècnica fidiaca dels draps mullats. Aquesta obra és culminant al barroquisme hel·lenístic.
LOCALITZACIÓ I SITUACIÓ DEL’OBRA:
Aquesta obra va ser trobada pel cònsol francès Charles Champoiseau l’any 1863 a l’illa de Samotràcia, dins el complex denominat el Panteó de Samotràcia.
Significat i funció de l’obra:
Aquestaescultura va servir per commemorar el triomf de l’aliança macedònica, pergàmica i ròdia contra el ei Antoic III.En aquesta derrota la flota selèucida va ser aniquilada per les naus ròdies. Aquest motiuseria el que justificaria que l’escultura de la Victròria de samotràcia estigués dipositada damunt de la proa d’un navilis i dos dedicada al triomf dels rodis.
La part corresponent a la proa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • victoria
  • Victoria
  • Victoria
  • victoria
  • victoria
  • Victoria
  • victoria
  • victoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS