Viento

Páginas: 3 (587 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2012
ACCIÓ GEOLÒGICA DEL VENT
“Tan suau com la brisa o tan intensa com un huracà”

Tetyana Fivchuk 1r Batx. 23.03.2012

ESQUEMA DE CONTINGUTS
Acció geològica del vent podem dividir-la en les fasessegüents erosió provocada per transport que pot ser per corrasió deflació reg sedimentació que dona lloc a les formes de relleu ripple

suspensió

saltació

reptació duna loess

1

ACCIÓGEOLÒGICA DEL VENT
“Tan suau com la brisa o tan intensa com un huracà”

QUÈ ÉS?
El vent és el flux de gasos a gran escala, causat per diferències en la pressió de l'aire. És l'agent d'erosió menyseficaç de tots perquè no té prou força per excavar grans valls i altres formes importants de relleu. A més, només fa una acció eficaç sobre zones desproveïdes de vegetació i amb material disgregats.L'acció del vent és independent al clima, però majoritàriament actua en climes desèrtics, a causa de la poca quantitat de vegetació.

EROSIÓ EÒLICA
·Deflació; erosiona un terreny emportant-separtícules fines. ·Corrasió; el vent amb les partícules que porta en suspensió, erosiona els obstacles que es troba en el seu pas.

Deflació

Corrasió

2

TRANSPORT EÒLIC
·Suspensió: és el transportper a les partícules petites (de poc pes). Poden arribar a tapar el Sol, com passa en les tempestes de pols que es formen als grans deserts ·Saltació: és el transport per a les partícules dedimensions i pes mitjà ·Reptació: és el transport per a les partícules de dimensions i pes elevat. S'esdevé mitjançant l'arrossegament d'aquestes partícules en el sòl.

FORMES DE SEDIMENTACIÓ DEL VENTRIPPLE: Superfície ondulada formada per grans sorrencs.

REG: El vent produeix la deflació del terreny del qual agafa la càrrega. El sòl perd els components més fins i conserva els fragments rocallosos.Així es forma el reg, un desert de pedres.

DUNA: Els grans de sorra arrencats als deserts de pedres o a les costes sorrenques s'acumulen en altres llocs, i s'originen planes sorrenques i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Viento
  • Vientos
  • El Viento
  • Vientos
  • Los vientos
  • El viento
  • Viento
  • El Viento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS