wefadsf

Páginas: 2 (336 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2013





ELS PURINS

El purí és la barreja dels excrements sòlids i líquids del bestiar, les aigües residuals i les restes de menjar dels porcs. És el que tradicionalment s'ha utilitzat com aadob en l'agricultura, un cop emmagatzemats i abocats els excrements a terrenys de cultiu, per a la seva fertilització.

El problema es localitza a les zones on hi ha una ramaderia intensiva. En elles,la quantitat d'adob generat pot resultar contaminant. Els purins generats en aquests moments s'estima en gairebé 40 milions de tones anuals, de les quals més de 10 milions són excedents.

L'excésde purins genera els següents problemes: Excés de nutrients (nitrats, fòsfor i potassi) davant les necessitats de fertilització del sòl agrícola a les zones ramaderes. Contaminació per nitrats de lesaigües continentals en les zones vulnerables. I existència d'un residu voluminós, majoritàriament aigua.

La solució més efectiva es perfila amb plantes de tractament de purins, perquè no nomésresolen el problema mediambiental de contaminació associat als purins, sinó que contribueixen a l'eficàcia del sistema de producció d'energia elèctrica i especialment a la reducció de CO2, en subtituircombustibles convencionals per gas natural.

Les plantes de tractament de purins són instal·lacions que, a través de diversos processos biològics i fisicoquímics, permeten recuperar el contingutfertilitzant del purí en forma de producte sòlid, estable, transportable i emmagatzemable.

L'empresa catalana Okotek 2008, ha contruït una planta de cogeneració d'electricitat a partir de biogàs aAlmenar i serà una de les més grans d'Espanya. La novetat d'aquest sistema és que incorpora un tractament integral del producte tractat de manera que s'aprofiten totalment els nutrients. Aquesta empresaaprofitarà les energies renovables i no només eliminarà el purí, sinó que el convertirà en energia tèrmica i elèctrica.
Segons la companyia, la planta donarà servei a 140 ramaders de la zona i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS