wgervacsfdbfgsvda

Páginas: 2 (449 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
Recreació d’un volcà
RESUM: En aquesta pràctica crearem una recreació d’un volcà. El magma serà representat per cera i l’escorça per una capa de sorra i aigua. Escalfarem la cera i observarem lamanera que la cera travessa la capa de sorra i aigua.
OBJECTIUS: L’objectiu de la pràctica és entendre els comportaments del magma al travevesar l’escorça, com ho faria en la formació d’un volcà Laforma que ho fa i les formes que crea al sortir.
INTRODUCCIÓ TEÒRICA: la matèria fosa de la astenosfera surt a l’escorça i s’acumula en la cambra magmàtica. Quant hi ha suficient pressió aquestmaterial puja per la xemeneia, fins a l’obertura del volcà, el cràter, on la lava surt a l’exterior.
La lava es solidifica al costat del cràter i a mesura del temps es van acumulant formant així un con.MATERIALS UTILITZATS: per aquesta pràctica hem utilitzat cera ( el magma del volcà), sorra i aigua ( l’escorça ). Per escalfar la cera hem utilitzats un escalfador elèctric.
PROCEDIMENT:Primerament agafarem el recipient de vidre i hi posarem una mica de cera. Aquesta cera serà el magma. Després posarem sorra per sobre de forma més regular possible. Emplenarem el recipient d’aigua. Lasorra i l’aigua representaran l’escorça. Posarem el recipient ple a sobre l’escalfador i l’encendrem, per escalfar la cera. La cera s’escalfarà i quant tingui la suficient pressió travessarà la sorra ipujarà ràpidament cap a la superfície. Quant arribi a la superfície es refredarà fins el punt de solidificar-se.



Al acabar l’experiment hem observat les següents característiques:
El magma atravessat la sorra i l’aigua per el mateix lloc, la xemeneia.

Foto on podem observar la xemeneia formada.
La cera s’ha solidificat al sortir a la superfície. Això també succeeix a la realitat, elmagma expulsat forma roques magmàtiques al refredar-se, que al llarg del temps poden formar noves terres. Un clar exemple d’aquest fet és el Japó.
Alguna quantitat de magma no ha tingut la suficient...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS