ygtyu

Páginas: 5 (1032 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2014
IKEA, UN IMPERI DE MOBLES

COMENÇAR DE JOVE
Ingvar Kamprad va néixer en 1926 al sud de Suècia. Amb només 5 anys, comprava llumins a l’engròs i guanyava diners venent-los des de la seva bicicleta i després va augmentar el negoci a bolígrafs, targetes de Nadal, etc.
Ingvar va triomfar tot i que el seu entorn familiar era fosc: el seu tiet i el seu avi es van suïcidar, la seva mare va morir decàncer i ell era dislèxic.
Portava en la sang l’afició de les transaccions comercials. La seva mare era d’una família de comerciants i el seu pare i avi (Carl Bernard Nilsson), eren propietaris de la botiga-basar més gran de Almhult. CB Nilsson actualment ja no existeix pro de certa manera, Ikea se’n va fer càrrec.
IKEA COMENÇA
Quan va complir 17 anys, i com ap remi de les bones notes, el seupare li va donar uns diners que va utilitzar per fundar IKEA. Aquest nom té origen de les inicials del seu nom i dels llocs que estimava: I de Ingvar, K de Kamprad, E de Elmtaryd i A de Agunnaryd.
Es va fundar l’any 1943 amb el propòsit de vendre productes per correu. Va viatjar per el sud de Suècia buscant productes per vendre i quan va començar a anunciar els articles va començar el catàlegIKEA. Va continuar dirigint mentre feia el servei militar.
Al 1948 va començar a oferir mobles produïts prop de casa seva, després va confeccionar fulletons IKEA NEWS per anunciar-los. A causa de la seva dislèxia, tenia problemes per memoritzar els codis i va decidir posar noms als mobles. Als llits, armaris i mobles de la sala d’estar, noms d’home; als teixits i cortines, noms de dona; i almobiliari de jardí, noms de illes de Suècia.
El negoci va créixer i al final de l’any va contractar al primer empleat. Als dos anys va augmentar a 8. Al 1951, va publicar el primer catàleg i va decidir concentrar-se en el mobiliari i la decoració per la casa. Va funcionar bé i al 1959 ja tenia 100 empleats. Al principi el seu interès només era vendre tants mobles com pogués al preu més barat possibleperò fins les primeres reclamacions no es va adonar de la falta de qualitat.
UNA NOVA DIRECCIÓ
Al principi dels anys 50, la venda per correu s’estava tornant molt competitiva i empentava els preus a la baixa i que els productes fossin de mala qualitat, i no era bo ni per l’empresari ni pel client. Això va donar força a un canvi innovador i lògic a l’empresa: crear un espai permanent i accessibleper a que els clients veiguin els productes abans de la compra.
La primera botiga es va inaugurar a Almhult al 1953. Van ser els primeres de tenir venta per correu i botiga de mobles, dos en un. La decisió de oferir cafè i pastes en la inauguració va ser clau: va constituir els restaurants IKEA al interior de la botiga. El primer es va crear l’any 1960.
Al 1965, les empreses rivals es van oposara que IKEA rebaixes els preus i van demanar als proveïdors que boicotegessin a la companyia, però Ingvar en va fer la oportunitat de crear els seus propis dissenys de mobles.
Quan Gillis Lundergreen tenia problemes per ficar una taula dins del camió per transportar-la, IKEA va desenvolupar i dissenyar mobiliari que es pogués empaquetar sense muntar, traspassar menors costos de mà d’obra, detransport i emmagatzematge i oferir mobles a preus inferiors dels competidors. També era positiu pel medi ambient ja que cabien mes paquets en un camió.
IKEA es va expandir ràpidament per molts països, creixia a un ritme de país per any. Al 1965, va inaugurar l’establiment més gran a Estocolm(superfície de 31.000 metres quadrats). El seu èxit va donar lloca l’obertura del magatzem d’autoservei, onels clients se servien ells mateixos.
BOOMS DEL NEGOCI
Al 1982, va decidir modificar la estructura corporativa de la empresa i va constituir IKEA GROUP. Això a fet possible que es mantingui fora de la borsa, el qual ha sigut fonamental per al creixement ja que podia prendre decisions més ràpidament.
Amb el creixement del negoci, va venir la creença evangèlica de Ingvar sobre la seva utilitat a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS