a nova cultura

Páginas: 2 (335 palabras) Publicado: 26 de enero de 2015
dels restaurants d'aquest país, i dels de fora, solen oferir al client la mateixa carta, hivern i estiu: un repertori pràcticament invariable de plants. En la cuina casolana acostumava a haver-hiuna relativa alternança en la programació, perquè en un “abans” ja quasi mític, els productes propis de l'estació decidien sovint les fórmules del menú. Ara: des del punt de vista del comensal, elproblema hauria de ser ben altre. No solament per higiene dietètica, sinó per simple comoditat a l'hora de fer la digestió.

En els anomenats “mesones” sí son típics, serveixen unes sopes i unes carnsque fan pensar en la llarencesa, el fred al carrer, el cos deprimit. Els pobladors esperen de la mar o de la muntanya una miqueta de vent que els ajude a dissipar la somnolència.

SUBSTITUTIUS DELCARNAVAL


Últimament, molts pobles valencians innoven les seues festes anuals amb la vistosa pantomima dels “moros i cristians”. La gent vol divertir-se i disfressar-se, coses que, abans, venienservides pels Carnestoltes. Els governadors civils i els bisbes, confabuladament, dictaren ordres estrictes contra la saturnàlia jovial que precedia la Quaresma. Ara si el veïnat no es disfressava ni esdissipava per Carnestoltes, començà a fer-ho amb l'excusa dels “moros i cristians”. La teatraleria dels “moros i cristians” té com a fons la victòria dels moros. Cal la intervenció sobrenatural perquèels cristians s'imposen. Siga com siga, la població actual prescindeix de la història i s'hi divirteix. És la recuperació del Carnaval.

CULTURA POPULAR


Això de la “cultura popular” és, enteoria i en la pràctica, un embolic molt gros. Només hi ha una “cultura”: la que la gent culta qualifica de “cultura”. ¿La “subcultura” de tebeos, dels telefims, dels digests? És això: una “cultura” més omenys degradada. I la resta, la “cultura popular” del folklore ja pertany a un altre territori de consideracions en les quals “cultura” significa “comportament col·lectiu”. El drama, evident, és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 2da PLANEACI N CULTURA AMBIENTAL NOV DIC
  • Nova
  • los nov
  • Noven a
  • nova
  • nove
  • Nove
  • nova

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS