H.Arte obras Barroc

Páginas: 11 (2514 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
San Carlo alle QuattroFontane
Autor: Francesco Borromini, arquitecte roma de barroc
Cronologia: església i claustre1638-41, façana1665-67
Localització: Roma
Estil: Barroc
Materials: pedra(exterior). Maó i marbre(interior)
Sistema constructiu: arquitravati voltat


Espai Exterior: La façana exterior es divideix en dos pisos que estan separats per un entaulament, que produeix lasensació d’ondulació creada pel joc de formes còncaves i convexes . En el pis inferior hi ha la porta d'entrada, junt amb 3 escultures més.
El pis superior té un medalló, subjectat per dos àngels. Amb dos balcons als seus costats. A més a més té columnes als dos pisos, als dos són d'ordre compost.
La llum, crea clarobscurs, així doncs amb el moviment de la llum, li dona dinamisme, moviment.Espai Interior: La planta nterior es octagonal o ovalada, a més del vestíbul i la capella major. Dintre seu té 16 columnes gegantines que envolten l'església, i que permeten formar capelles entre elles. Sobre les columnes, hi ha 4 semicúpules d'esfera, i entre mig d'elles 4 petxines petites. A sobre de tot aixó hi ha la cúpula principal, que esta decorada amb cassetons geometrics, que es van fentmés petits a mesura que s'apropen al centre, així produint una major sensació de profunditat. En mig d'aquesta hi ha una llenterna, que ilumina l'interior. I a sobre té dibuixat l'Esperit Sant.

Entorn e integració urbanística: Borromini va saber superar les irregularitats del terreny. El nom li ve de les quatre fons que hi han als dos carrers.

Funció: Religiosa, congregació monàstica quevolia salvar els cristians retinguts pels musulmans.

Models e influencies: Model Miquel Angel. El temple El Deir, a Petra. I pels cassetons, el Panteó d'Agripa.




Palau de Versalles
Autors: Louis Le Vau; Jules Hardouin-Mansart; André Le Nôtre; Charles Le Brun
Cronologia: 1661-1710
Localització: Versalles (França)
Estil: Barroc. Materials: pedra, marbre, miralls Dimensions: 600maprox.
Sistema constructiu: Arquitravat i voltat

Context històric: La construcció la va començar Lluís XIII, però, va ampliar-lo Lluís XIV.
Van haver-hi 3 etapes constructives. La primera, la construcció del palau, i les dues ales. La segona, trasllad de les corts, construciió dels 3 pisos al palau i les escultures. La tercera, construcció de la Capella Reial.

Anàlisis formal: Murs,columnes i pilastres, fan la funció de suport. Les cobertes planes o voltades, segons l'estètica.

Espai Exterior: Té dues façanes, 1 que dóna a la ciutat, i una altre que dóna cap als jardins. Aquestes façanes són clàssiques.
La facana està composta per 3 parts, la base, el cos central, que es caracteritza per la repetició de pilastres i columnes jòniques gegantines. I finalment un àtic ambfinestres arquitravades, coronat amb trofeus. El palau està integrat amb el paisatge. Pero alhora hi ha com una separació entre dos mons, l'urbà i la natura.

Espai Interior: el cos central del palau, és on se situen les habitacions del rei i la reina. En aquest cos també hi destaca la Galeria dels Miralls, generosament decorat amb pintures i aranyes. Amb grans finestrals davant els miralls, així quanentra la llum donen sensació d'infinitud. Als dos costat del cos central, hi ha dues ales, compostes amb diversos patis interiors. La part esquerra, era de residència de nobles. I la dreta, eren oficines de ministres. Les sales eren de forma rectangular, i molt il·luminades, amb decoració rococó.
Hi destaca la Capella Reial, que tenía una capçelera semicircular, amb 3 grans naus, dividida en dospisos.

Funció: Tenía una funció d'autoritat, de demostració de poder. Així a la vegada era de funcionalitat propagandistica. A més a més una funció administrativa, per els ministeris en el palau.
Entorn e integració urbanística: El palau esta rodejat de jardins, boscos, llacs, etc. així doncs és com la unió entre la ciutat i la natura.

Models e influències:Va ser un nou model urbanístic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Obras del Barroco
  • Analisis De Obras Rococco Y Barroco
  • periodos de obras barrocos,romanticismo
  • COMPARACIÓN DE OBRAS BARROCAS
  • H.Arte
  • H.arte
  • Resumen De Obras De Caravaggio Y Otros Artistas Contemporaneos Del Barroco
  • Principales autores, obras y poemas del barroco literario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS