I la mort em parlava

Páginas: 9 (2011 palabras) Publicado: 14 de septiembre de 2014
EXERCICIS SOBRE LA LECTURA: I la mort em parlava de Noemí Bagés
1. FITXA TÈCNICA
Títol: I la mort em parlava
Autora: Noemi Bagés
Editorial: Barcanova
Any d’edició: 2006
Pàgines: 186
Col•lecció: Antaviana

2. Potser t’ho posem difícil, però volem que llegint aquest curt fragment de la novel•la puguis triar una de les opcions que et donem sobre el seu gènere:

«Aquí estavenpassant coses molt rares. Què buscaven aquells homes que s’havien fet passar per policies? Per què l’Òscar li havia enviat una clau hores abans de morir? La clau! Potser volien la clau. Però qui eren? Què volien?» (p. 92)

Assenyala l’opció correcta: Ciència-ficció
Aventures i viatges
Terror
Policíaca - Misteri
Romàntica
Durant la lectura

3. A mesura que vagis llegint, fes un llistat delscapítols i anota tres fets importants que passin a cadascun d’ells. Quan tinguis aquest esquema fet, redacta un resum de l’obra d’unes deu línies:

L' Olga rep una trucada des de l'Argentina dient-li a l'Olga que el senyor Carlos Camacho Villa va deixar el seu testament a l'Argentina i que ella forma part de les seves últimes voluntats el dia 25 de novembre.
( A partir dels següents capítols, lamajoria, estan formats per flashbacks i molts parlen de el que va succeir al passat just quan van arribar a Tarragona)
1. L'Olga , una doctora d'oftalmologia, i la Txell, seva filla de disset anys, s'acaben de traslladar a de Barcelona a Tarragona. La Txell, acaba de començar les classes, cosa que no li agrada degut a que no es una "crack" en això de fer amics nous. Però quan va anar a classede literatura universal, el professor va oferir de fer un treball per parelles sobre un autor i un personatge d'un llibre, a la Txell se li queia el mon a sobre, fins que un noi se li va oferir per fer un treball.
L'Olga, també esta molt estressada amb la feina i recordant el passat amb el seu marit, L'Òscar Dalmau.
( Al capítol 2 s'explica l'historia de l'Arnau, el company de treball de laTxell)
2. Els pares de L'Arnau estan separats i l'Arnau se'n va a viure amb el seu pare, ja que segons l' Arnau amb la seva mare no hi estaria bé. I no fa molt que s'havia traslladat a Tarragona, cosa que té en comú amb la Txell). L'Arnau arriba tard a casa ja que ha passat molta estona amb la Txell fent el treball i parlant i el seu pare se'n riu d'ell dient-li que li agrada. Però l'Arnaucontraataca quan el seu pare, en Joan, li explica que s'ha xocat amb el cotxe amb una dona ja que aquesta anava amb massa presa, i que com no han pogut fer els papers de l'assegurança li ha deixat la seva targeta per a que li truqui.
3.L'Olga, que no està molt bé des de la mort de l'Òscar, ha anat al seu psicòleg per a parlar de com li va afectar la desaparició de l'Oscar que li va provocar bulímia ialtres coses. Va recordar com la policia es va presentar a casa seva a la matinada del dia següent dient que havien trobat el seu vaixell buit, però al cap de dos dies van abandonar la recerca i l' Olga sempre s'ha quedat amb la sensació de que l'Òscar encara és viu.
L'Arnau i la Txell han quedat per acabar de recollir dades per a seu treball i també per prendre alguna cosa. Quan surten pertornar a casa es topen amb una parada de nois i noies de la seva edat que anaven en contra de la dictadura i al final s'acaben apuntant a la manifestació. Al final l'Arnau acaba anant a casa de la Txell per sopar, i l'Olga, quan acompanya a l'Arnau a casa es troba amb en Joan, l'home amb el que s'havia topat amb el cotxe. L'Arnau li explica a la Txell que la seva relació amb la seva mare no es bonaja que ell va estimar a un professor quan anava a una altre escola i la seva mare va intentar acabar amb aquestes emocions i sentiments de seguida.
Al cap d'uns dies uns policies van arribar a casa de l'Olga preguntant per fotos, diners i altres materials, cosa que a l'Olga li va estranyar.
4. L'Olga contracta a uns detectius ja que li ha semblada molt entranya la visita dels policies i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • I La Mort Em Parlava
  • la mort em parlava
  • Vida i mort de les estrelles
  • La vida i la mort dels estels
  • Hamlet I La Concepció Platònica De La Vida I La Mort
  • Naixement, vida i mort de les estrelles
  • La Mort A Sis Vint I Cinc
  • marieta i el mort

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS