L'origen de l'Univers

Páginas: 2 (379 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
Comentari vídeo: L’origen de l’univers

L'univers va començar amb una violenta i encegadora explosió que va llançar tot al caos . Des de llavors , els nostres grans pensadors han intentat estudiaraquest caos per buscar l'ordre, la lògica i les respostes a l'interrogant del nostre origen . Vam aprendre a desxifrar les pistes còsmiques de com vam arribar a existir , avançant pas a pas , derevelació en revelació . Aristòtil ens va dir que el món era rodó . Ptolomeu va concebre un sistema de planetes , estrelles i sol, mentre que Copèrnic va posar al sol al centre d'aquest sistema . Galileuho va confirmar i Newton va explicar el que el mantenia unit . Einstein va oferir una perspectiva sobre el que el va impulsar . Finalment , Edwin Hubble va plantejar que tot va començar amb el " BigBang " .

Conceptualment és molt senzilla (la teoria del Big Bang): el Big Bang ( o gran explosió ) és un model que tracta d'explicar l'origen de l'Univers i la seva evolució a partir d'un instantinicial en què se suposa l'Univers trobava concentrat en un espai de molt reduïdes dimensions .

Es basa en dos descobriments fonamentalment :

1 - La constatació que les Galàxies llunyaness'allunyen a velocitats creixents amb la distància amb un patró de semblant al d'una explosió ( llei d'Hubble ) .

És a dir , des de la terra observem una distribució de velocitats " semblant " a la qualobservaríem si la nostre galàxia fos un tros de metralla en una explosió i mesuréssim la velocitat de la resta dels trossos

2 - El descobriment de la radiació de fons de microones , que ve a ser comel " caliu " que queda del moment de la " explosió" .

És el major èxit de la teoria del Big Bang perquè va ser predit pels primers que la van formular a finals dels 40 i descoberta en l'any 65 perPenzias i Wilson ( que van rebre el Nobel en el 78 per aquest descobriment ).

No obstant això , no hem d'entendre el Big Bang com una explosió en el sentit literal , una explosió suposa que hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'univers
  • L'univers
  • L'Univers
  • L'univers
  • L'Univers
  • L'aigua a l'univers
  • L'origen de les espècies
  • l'origen de Pandora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS