L'Explosio (Drames Rurals)

Páginas: 3 (703 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2012
L’EXPLOSIÓ

Estructura

Plantejament: Es basa en el diàleg entre Quimeta i Peret, on ella tracta de convèncer al seu marit perquè Peret demani disculpes al seu amo, l’Eladi, i així obtenir de noula feina al taller. A mida que anem llegint el diàleg, el lector va aprenent coses sobre el seu passat i la situació que es troben ara, dels quals és un estat de intranquil·litat econòmica i pobresa.Nus: Començaria quan Peret surt al vespre amb en Palmella i els seus companys . La sospita de la Quimeta va augmentant a mida que va veient les coses estranyes que fa en Peret, com portar doscaixes i amagarl-les al tornar de nit. Quimeta està neguitosa i Peret se’n adona de que Quimeta sap que en porta alguna de cap.

Desenllaç: Al matí següent, Quimeta li diu que ha d’anar a veure la sevatieta com excusa, mentrestant va a parlar amb d’on Eladi i Peret comença a moure fils per posar la dinamita al taller. Al fer-ho, té molta por i assegura que ningú el veiés. Al encendre el cordill dela dinamita, començar a córrer i ràpidament veu que, apart del fum i les restes d’escombralls, també ha mort la seva dona.

- Narrador omniscient, encara que l’abundància dels diàlegs són també elrecurs que utilitzà l’autora per narrar la historia.
- Ús del llenguatge col·loquial, així incloent-hi dialectalismes i vulgarismes, com: dipotecas, amigu o assasino.
- Deduïm també que, a diferènciad’altres contes, aquest és situat a la ciutat. No arriba a dir que és Barcelona, però ho podem evidenciar quan l’autora cita “la Rambla” i “Gràcia”.
-La justificació del títol no pot ser més clara,referint-se a la bomba que Peret fa explotar al taller del seu antic amo.
- Anarquisme com a tema principal. Víctor Català inspirà el conte a l’arrel de la primera bomba que esclatà a Barcelona com aresultat dels primers moviments anarquistes.
L’obra critica a una societat classista, o de masses, on els personatges principals, que formen part del proletariat, es veuen davant d’una recessió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals; L'Explosió
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS