L'Homofòbia

Páginas: 17 (4201 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2012
Introducció
Hem escollit realitzar el treball sobre l’homofòbia, ja que creiem que és un problema molt estès en la societat actual, tot i que cada vegada l’homosexualitat està més acceptada, o així hauria de ser.
Actualment hi ha força avenços respecte el tema de l’homosexualitat, hi ha més llibertat i més naturalitat, però encara hi ha gent que repulsa aquesta opció sexual.
Inicialment enscreiem que la gent homòfoba és sobretot gent adulta, però després de cercar informació i observar la nostra societat, hem vist que hi ha persones homòfobes de totes les edats i de qualsevol sexe, tot i que estadísticament hi ha més homes homòfobs que dones.
També hem pogut observar que les diferents religions no són gens tolerants respecte a les persones homosexuals, i és per això que hem volguttractar una mica aquest tema, ja que si se suposa que totes les persones han de ser iguals i respectades, perquè no es respecta a la gent homosexual?
A través del treball hem volgut mostrar la incidència d’aquest conflicte en l’actualitat i l’hem documentat a través dels annexos que incloem al final. D’altra banda, també treballem amb propostes per prevenir i solucionar l’homofòbia. A través delvídeo que hem realitzat ens agradaria poder mostrar al món, el malestar i el dolor que pateixen les víctimes de l’homofòbia i així poder conscienciar a la societat per tal de fomentar el respecte cap al col•lectiu homosexual i cap als altres, perquè davant la nostra condició sexual es troba la nostra condició a la vida.




Definició
L’homofòbia és la incomoditat, l’aversió i fins i tot,odi cap a l’homosexualitat. Anomenem homòfob o homòfoba la persona que té aquest prejudici.
Es tracta d’un terme derivat de la sociologia creat per descriure una situació molt problemàtica al món: es calcula que cada dos dies al món una persona homosexual perd la vida en actes violents relacionats amb l’homofòbia.
En què consisteix
L’homofòbia és l’aversió (fòbia, del grec antic Φόϐος, fobos,“pànic”) obsessiva contra homes o dones homosexuals. També inclou a la resta de persones que integren la diversitat sexual, com ara persones bisexuals o transsexuals. També es refereix a l’aversió a persones que mantenen actituds o hàbits associats al sexe contrari, com metrosexuals i homes amb comportaments tinguts per femenins o les dones amb comportaments tinguts com a masculins.
Els orígens del’homofòbia es remunten a les lleis o preceptes religiosos tendents a aconseguir que la gent tingui tants fills com sigui possible. Aquestes lleis sorgiren en societats bèl•liques que havien de defensar-se de pobles enemics. Amb l’objectiu d’afrontar les nombroses guerres, era necessària una política natalista per tal de disposar de prou soldats pels exèrcits. Amb aquest motiu, les castes sacerdotalsdictaren mesures que incentivaven la pràctica sexual i prohibien alhora qualsevol manifestació de la sexualitat que no tendís a la reproducció. És a dir, que no es perdés cap oportunitat de fecundació de la dona.
Tanmateix, són les lleis de l’antic poble d’Israel les que més han influït en la història a través de les tres grans religions monoteistes: el judaisme, el cristianisme i l’islam.
LaBíblia hebrea o Antic Testament prohibia tota pràctica sexual no reproductiva. (Annex 2) Quedava prohibida per tant l’homosexualitat masculina i, fins i tot, les relacions sexuals durant la menstruació, atès que en aquests dies la dona és menys fèrtil. La Bíblia no esmenta l’homosexualitat femenina perquè aquest text contemplava que la dona havia d’estar supeditada a l’home. En els casos en què acteslèsbics s’arribessin a consumar resultaven innocus amb vista a la reproducció ja que les pràctiques lèsbiques no invalidaven les dones com a mares. Aquest masclisme feia que s’acceptés la poligàmia i que, en canvi, l’adulteri per part d’una dona es castigués amb la lapidació.
Pel que fa al cristianisme i l’islam, la gran expansió territorial i social d’aquestes dues grans religions i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS