L'èxit

Páginas: 7 (1567 palabras) Publicado: 26 de junio de 2013
















L’ÈXIT
El tema que he escollit és el de l’èxit. Considero que és un apartat molt ampli i extens, a més a més de complexa, degut a que cada persona entén i comprèn l’èxit d’una manera més subjectiva. Tots els éssers humans busquen l’èxit tant en la seva professió, en els seus estudis, en el seu pla espiritual, en el seu treball, en l’expressió del seu art... entred’altres. En definitiva, quan la persona emprèn un procés de superació ja és una persona d’èxit.
Constantment, l’ésser humà es fa qüestions que són útils per seguir buscant el camí únic que porti a l’èxit. Triomfar a la vida, és un llarg procés que requereix molt de temps i molta dedicació per a un mateix; que exigeix aprendre nous hàbits i ens obliga a descartar noves il·lusions. Per tant,algunes de les qüestions són les següents: Quins són els objectius que he aconseguit al llarg de la meva vida? Què m’ha donat la capacitat d’assolir-los? Quin és el factor que m’ha impedit aconseguir-los? He sabut demanar al meu entorn ajuda quan ho he necessitat realment? Quina és la meva meta al llarg de la meva existència? Quin és el procés que he seguit per arribar allà a on volia? Sé allà onvull arribar?, perquè per saber el camí que s’ha de seguir és precís saber allà a on es vol arribar.
La raó per la qual m’he decantat en efectuar aquest treball sobre l’èxit és perquè és un tema que m’atreia, és a dir, que tenia un cert interès en conèixer-lo i en estudiar-lo. A més a més de cercar la informació necessària, he llegit tres llibres molt interessants sobre aquesta concepció. Und’ells, concretament el de Para un hombre de éxito, és un llibre on no està escrit únicament per a un autor, sinó que està constituït per diferents frases relacionades sobre l’èxit que estan redactades per diversos autors.
Guy Missoum és doctor en psicologia i especialista en la psicologia de l’èxit, i defineix l’èxit d’una manera molt clara i precisa que és la següent: “El éxito es una dinámicade progreso cuidadosamente mantenida por unos individuos que se consagran totalmente a ello, y que les conduce a la mejora continua y progresiva, a la vez cuantitativa y cualitativa, de sus comportamientos, de sus actos y de sus resultados.” (Guy Missoum, 2000, p. 12). El que ens vol donar entendre aquesta definició de Guy Missoum és que cada individu, durant el transcurs de la seva existència, esproposa diferents metes per tal d’arribar a assolir l’èxit. Tot ésser humà porta en el seu interior conceptes com el progrés, l’evolució, l’avanç, la il·lusió, el desig...; no obstant, pot variar segons el potencial inicial i les expectatives proposades de cadascú.
L’èxit apareix en diverses àrees com podria ser a nivell espiritual, emocional, social, psicològic, intel·lectual, familiar,professional, econòmic... entre d’altres. Per tant, existeix una gran diversitat de trajectòries tant personals com professionals per arribar a l’èxit i no un únic camí i una meta única.
És un procés que normalment s’incrementa en un llarg període de temps, inclús pot durar al llarg de tota la nostra existència. Meyer va dir una frase molt complerta que és la següent: “Cristaliza tus metas. Elaboraun plan para alcanzarlas. Fíjate una fecha límite. Entonces, con suprema confianza, lleva adelante un proyecto.” (Paul J. Meyer, p. 35). Els individus, a l’hora de portar a terme un projecte important a la nostra vida, ens organitzem i ens planifiquem per tenir més confiança en nosaltres mateixos. És imprescindible que un ésser mateix pensi en com ha de ser el seu èxit i com ha d’actuar peraconseguir-lo. El camí a seguir només el trobarà aquella persona que, d’una manera individual, lluiti per tal d’arribar allà on s’havia proposat. Això et farà ser únic i valuós, cada persona s’ha de cercar, reconèixer, avaluar-se... la finalitat d’aquesta vida significa l’èxit personal i col·lectiu.
Actualment, vivim en una societat que dóna molta rellevància a la informació i al coneixement,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El per què de l'èxit del feixisme a alemanya.
  • Prisa Fa El Salt a ‘El País’ i s’Apunta a l’Èxit Digital De ‘The Huffington Post’

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS