L'exercici físic i la salut

Páginas: 4 (889 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2014
1. L’exercici físic i la salut

1.1 Activitat física, exercici físic i sedentarisme

Concepte: L'activitat física és tot tipus de moviment corporal que realitza l'ésser humà durant un determinatperíode de temps, ja siga a la seva feina i activitat laboral o en els seus moments d'oci, que augmenta el consum d'energia considerablement i el metabolisme de repòs, és a dir, l'activitat físicaconsumeix calories.

Classificació: En aquest sentit, la quantificació temporal d’un esport o exercici físic té estreta relació amb la via d’obtenció de l’energia per realitzar-lo. En trobem trestipus de vies: anaeròbica alàctica (activitats de molt alta intensitat i molt curta durada); anaeròbica làctica (activitats de moderada-alta intensitat i de curta durada); i, aeròbica (activitats demoderada-baixa intensitat i de llarga durada). Cadascuna d’aquestes tres vies anteriors té com a font diferents substrats energètics que permet l’obtenció d’energia en el múscul, mitjançant diferentsprocesos metabòl·lics.

El sedentarisme: és una forma de vida en que predomina la inactivitat física.
Les conseqüències negatives del sedentarisme són moltes, en veiem les principals:
A nivell del'aparell locomotor, el sedentarisme afavoreix l'aparició de transtorns posturals i mal d'esquena. La musculatura perd força, costa més fer esforços, la fatiga apareix abans i es crea un cercle viciós, jaque el cansament porta a una major inactivitat, per tant: sedentarisme.
Si no fem exercici és fàcil que guanyem pes. L'excés de pes porta a l'obesitat que alhora provoca l'aparició de patologies comper exemple la diabetes.De fet, l'obesitat es considera un dels grans problemes mèdics del segle XXI.
A nivell de l'aparell circulatori, el cor perd eficiència, bombeja menys sang i per tant ha debategar més ràpidament. També poden aparéixer transtorns en el transport d'oxigen, en la tensió arterial i la salut dels vasos sanguinis.


Efectes:
Metabolisme basal: L'activitat física no només...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Programa d'exercici físic i salut
  • salut i salut pública
  • Condició Física I Salut
  • Condicio fisica i salut
  • BAT_CONDICIÓ FÍSICA I SALUT Alumnes_1516
  • CMC Salut i malatia
  • higiene i salut esportiva
  • salut i malaltia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS